Αιμοδοσία και Λαμπαδηδρομία στον Αμπελώνα.


Με την έναρξη του Φθινοπώρου ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», όπως κάνει χρόνια τώρα, έτσι και φέτος πραγματοποιεί σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, την καθιερωμένη πλέον 81η Εθελοντική Αιμοδοσία του για το Φθινόπωρο την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 8.30 το πρωί ως τη 1.30 το μεσημέρι, στο Αγροτικό Ιατρείο Αμπελώνα.

Την ίδια μέρα και ώρα 10.30 π.μ. ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» υποδέχεται στην είσοδο του Αμπελώνα τη φλόγα της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της ζωής, τη φλόγα της 16ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που αυτή την περίοδο διοργανώνεται από την Π.Ο.Σ.Ε.Α., για να την οδηγήσει με εθελοντές λαμπαδηδρόμους παιδιά του 1ου Συστήματος Προσκόπων, μαθητές των Σχολείων και των Συλλόγων του Αμπελώνα, στο προαύλιο του Ιατρείου, όπου στις 11.00 π.μ. θα λάβει χώρα μικρή τελετή για την υποδοχή της και το άναμμα του βωμού.

Με τις δράσεις του αυτές ο Σύλλογος Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», αποβλέπει στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα εθελοντισμού και αιμοδοσίας και στη παρακίνηση και προτροπή και άλλων συνανθρώπων μας να γίνουν Εθελοντές Αιμοδότες, ώσπου να πετύχουμε το στόχο να γίνουμε εντελώς αυτάρκεις σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα στην περιοχή μας.

Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος Απ. Παπαϊωάννου και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» προσκαλούν όλους τους Αμπελωνίτες μικρούς και μεγάλους και, κυρίως, τους νέους και τους φοιτητές, που δεν έφυγαν ακόμη για τις Σχολές τους, να περάσουν και από το Ιατρείο, όπου θα γίνεται η αιμοληψία για να προσφέρουν με την καρδιά τους και την αγάπη τους μια φιάλη από το αίμα τους.
Οι ανάγκες για αίμα, τονίζει ο Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» του Αμπελώνα τώρα που τα Νοσοκομεία μας ξαναβρίσκουν τους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας των, είναι ιδιαίτερα αυξημένες και μας καλούν όλους, όσοι θέλουμε και μπορούμε, να προσφέρουμε μια φιάλη από το αίμα μας και να κάνουμε την καλύτερη πράξη αλτρουισμού και αγάπης απέναντι στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Τέλος, καλούνται οι μαθητές των σχολείων, οι πρόσκοποι και οι αθλητές των Συλλόγων και όποιος άλλος θέλει και μπορεί να γίνει Εθελοντής Λαμπαδηδρόμος, να περάσει νωρίτερα από το Ιατρείο όπου θα πραγματοποιείται η 81η Αιμοδοσία μας να παραλάβει το ειδικό μπλουζάκι και τη δάδα της Λαμπαδηδρομίας για να πάρει μέρος στη 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία αιμοδοσίας και να μεταφέρει τη φλόγα της αγάπης, της ελπίδας και της ζωής από την είσοδο του Αμπελώνα μέχρι το Ιατρείο.
Από το κάλεσμα αυτό της «ΕΛΠΙΔΑΣ» του Αμπελώνα δεν πρέπει να απουσιάσει κανένας.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google