Ροντούλης: “Η αναξιοπιστία του ΕΛΓΑ χτύπησε κόκκινο με το υπολειπόμενο 30% των αποζημιώσεων”.


Εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες τα τοπικά  “παπαγαλάκια” του ΕΛΓΑ είχαν γεμίσει τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο με την πληροφορία ότι σήμερα Παρασκευή ( 31/8/2018 ) θα καταβαλλόταν στους λογαριασμούς των αγροτών το υπόλοιπο 30% των αποζημιώσεων που εκκρεμούν από το έτος 2017.

Επ ‘ αυτού λοιπόν πρέπει να γίνουν δύο παρατηρήσεις.
Πρώτον, η Παρασκεύη έφτασε και τα χρήματα είναι ακόμα…άφαντα.
Αυτό αποδεικνύει τον συνεχή εμπαιγμό που υφίστανται οι αγρότες από τον ΕΛΓΑ, ο οποίος ενώ εισπράττει κανονικά, υποχρεωτικά  και καθ’  ολοκληρίαν τις εισφορές των αγροτών,  χρησιμοποιεί τη φάμπρικα των δόσεων στις αποζημιώσεις.
Δεύτερον, είναι απαράδεκτο να θριαμβολογούν  κάποιοι εκ των προτέρων για την καταβολή του υπολειπομένου 30% των αποζημιώσεων.
Τα χρήματα αυτά δεν είναι ” δωράκι” της κυβέρνησης στους αγρότες, αλλά λεφτά που δικαιούνται να λάβουν οι πληγέντες παραγωγοί βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Όσοι, όμως, τόλμησαν να θριαμβολογήσουν, ας σκεφτούν τώρα το ύψος στο οποίο έφτασε ο εξευτελισμός και η αναξιοπιστία τους, καθώς οι αγρότες σήμερα είδαν στους λογαριασμούς τους “αέρα κοπανιστό”.
Ελπίζουμε ο νέος υπουργός να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, για να αποσείσει από πάνω του το άγος της αναξιοπιστίας που κληρονόμησε από τον προκάτοχό του.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google