Λάππας Θεόδωρος: “Τα παρατράγουδα στη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα” .


Γράφει ο δημοτικός σύμβουλος Λάππας Θεόδωρος της παράταξης ¨Δράση Πολιτών”.Αφού έγινα δέκτης πολλών διαμαρτυριών από κατοίκους του Αμπελώνα, νιώθω την υποχρέωση να επισημάνω δημοσίως κάποιες αλήθειες για τη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα, που ενόχλησαν αρκετούς συνδημότες.

Πρώτον, ενόχλησε ένα διάχυτο κλίμα κερδοσκοπίας. Οι τιμές ήταν πράγματι τσουχτερές, αν σκεφτεί κάποιος ότι το κουτάκι της μπύρας κόστιζε 5€ , το μπουκάλι του κρασιού 20€ και το ουίσκι περί τα 100 περίπου ευρώ. Αν τώρα συνυπολογίσει κανείς και το εισιτήριο των 13€, τότε μπορεί άνετα να αντιληφθεί την αποχή πολλών Αμπελωνιτών από τις συναυλίες της γιορτής. Ο φτωχός άνθρωπος έμεινε αναγκαστικά σπίτι του, γιατί απλούστατα η τσέπη του δεν μπορούσε να σηκώσει το μεγάλο κόστος.

Δεύτερον, ενόχλησε πολύ ο έλεγχος που γινόταν στις τσάντες των κυριών, γιατί λίγο έλειψε να σημειωθούν επεισόδια. Όταν κάποιος πάει να διασκεδάσει με τη γυναίκα του, δεν επιθυμεί να αντιμετωπίζει παρόμοιες προσβλητικές οχλήσεις.

Τρίτον, ενόχλησε και πάλι “το μαντρί”, δηλαδή η περίφραξη που στήθηκε στο χώρο των συναυλιών, χωρίζοντας τους δημότες σε πατρίκιους και σε πληβείους.

Προφανώς, τα ” παρατράγουδα ” που ανέφερα δεν αφορούν καθόλου τον ιδιώτη που ανέλαβε την εκμετάλλευση της Γιορτής. Ο άνθρωπος έκανε απλώς τη δουλειά του, προσπαθώντας ευλόγως να διευρύνει τα κέρδη του. Αφορούν όμως σίγουρα την δημοτική αρχή, γιατί δεν προνόησε στη σύμβαση που έκανε με τον επιχειρηματία να αποτρέψει με συγκεκριμένες ρήτρες τα “παρατράγουδα” αυτά, που συνέβησαν εντός δημοτικού χώρου και κατά τη διάρκεια μιας δημοτικής Γιορτής.

Ανακεφαλαιώνοντας, πρέπει να τονίσω πως η δική μου παράταξη, η “Δράση Πολιτών” , δεσμεύεται να δώσει στη Γιορτή Κρασιού του Αμπελώνα έναν άλλο χαρακτήρα, στην περίπτωση βέβαια που κερδίσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια γνήσια λαϊκή γιορτή, στην οποία ο κόσμος να συμμετέχει και να διασκεδάζει χωρίς το άγχος του υπέρμετρου κόστους. Εμείς φιλοδοξούμε να κάνουμε μια γιορτή που δεν θα διαιρεί τους πολίτες στη βάση του πορτοφολιού τους, αλλά θα τους ενώνει στη βάση του πολιτισμού και της προβολής της ντόπιας παραγωγής.

Εμείς θέλουμε μια γιορτή για τους πολλούς μη έχοντες και όχι για τους λίγους έχοντες.θέλουμε μια ανοιχτή σε όλους Γιορτή που θα προσφέρει χαρά σε όλο τον κόσμο, μέσα σε μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα.

Οι δημότες το θέλουν και εμείς θα το κάνουμε πράξη.

Λάππας Θεόδωρος
Δημοτικός Σύμβουλος.

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google