Νεκρός εντοπίσθηκε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας

Ένα αεροσκάφους τύπου Τ2 της 120 ΠΕΑ έπεσε πριν λίγο στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Τρίπολης και Σπάρτης. Νεκρός εντοπίστηκε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους. Τα συντρίμια του αεροπλάνου έχουν εντοπιστεί νοτιοανατολικά της Τρίπολης στην περιοχή των Κολλίνων.

Διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 κατέπεσε και εγκαταλείφθηκε από τους χειριστές του στις 8:50 πμ, ενώ πετούσε 7 ναυτικά μίλια βορείως της Σπάρτης. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ έχει περισυλλεγεί ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, ενώ νεκρός εντοπίσθηκε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνήτης του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροπλάνου που συνετρίβη λίγο πριν τις 9 το πρωί, 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Οι πιλότοι φαίνεται πως εγκατέλειψαν το αεροσκάφος με την χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων που διαθέτουν τα αεροσκάφη Τ2.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει και Πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου πετζετέλ και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να βοηθήσουν στην έρευνα.

Στην επιχείρηση διάσωσης επιχειρούν επίγειες δυνάμεις Πυροσβεστών ενώ και άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται στην περιοχή.

*photo: αρχείο ΑΠΕ

Πηγή: www.dikaiologitika.gr