Παρέμβαση του πρώην δημάρχου Τυρνάβου Αθ. Νασίκα.


Ο π. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΦΕΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΦΗΝΕΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Παρέμβαση κάνει σήμερα στην «Ε» ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου και γνωστός αγροτoσυνδικαλιστής κ. Θανάσης Νασίκας αναφορικά με ζητήματα που «τρέχουν» για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας.

Ο κ. Νασίκας κάνει σήμερα παρέμβαση μετά από τα όπως ο ίδιος λέει συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στους δύο αυτούς πρωτογενείς και δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας

Η παρέμβαση έχει να κάνει με τις εξευτελιστικές τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα και κρέας και επίσης τις πολύ κάτω του κόσμους τιμές πώλησης των αχλαδιών, ροδάκινων, βερίκοκων και όλων των προϊόντων που παράγει η ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου την οποία ο κ. Νασίκας θεωρεί ευλογημένη από τον Θεό.

Σε ότι αφορά την κτηνοτροφία ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής σημειώνει ότι το πρόβλημα των χαμηλών τιμών στο γάλα ξεκινά από την παντελή έλλειψη ελέγχων σε ότι αφορά την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και ιδιαίτερα της Φέτας.

Ο κ. Νασίκας δε σταματά εκεί κάνει και πολιτική παρέμβαση με αφορμή την «επίθεση» όπως σημειώνει που δέχτηκε ο πρόεδρος του νέου Κτηνοτροφικού Συλλόγου του Δήμου Τυρνάβου κ. Αργύρης Μπαϊραχτάρης, από στέλεχος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Τυρνάβου.

Η ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑ Αναφορικά με τα κτηνοτροφικά σημειώνει ότι χιλιάδες τόνοι αιγοπρόβειου γάλακτος αλλά και αγελαδινό κατέκλυσαν την χώρα το 2016 και κυρίως το 2017 και κατά παράβαση όλων των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά Π.Ο.Π. προϊόντα, τυροκομήθηκαν παράνομα ως «φέτα» .

Η Φέτα παρασκευάζεται από γάλα ελληνικών φυλών και σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας. Κανείς έλεγχος από κανέναν. Κανείς δε μιλάει. Κανείς δεν προσπαθεί να σώσει την κτηνοτροφία η οποία απασχολούσε χιλιάδες ανθρώπους και έφερνε συνάλλαγμα στη χώρα μας. Και ο κ. Νασίκας αναφέρει:

«Το κακό είναι ότι και σήμερα, παρά τα αποθέματα που υπάρχουν εξακολουθούν ορισμένοι να κάνουν τα ίδια και να πλουτίζουν λίγοι σε βάρος των χιλιάδων κτηνοτρόφων. Δεν είναι μόνο η οικονομική καταστροφή των κτηνοτρόφων αλλά και το γεγονός πως κινδυνεύει να χαθεί διεθνώς το Π.Ο.Π. προϊόν που λέγεται φέτα. Ο κ. Νασίκας ασκεί κριτική στο σύνολο των Ελλήνων ευρωβουλευτών σημειώνοντας ότι και μόνο το γεγονός πως πλην του ΚΚΕ, όλοι οι υπόλοιποι ψήφισαν να δοθεί η δυνατότητα στον Καναδά και σε άλλες χώρες να παράγουν προϊόν που λέγεται φέτα είναι αδιανόητο.

Το εξωφρενικό στην υπόθεση είναι πως προσπάθησαν μετά να πείσουν πως αυτό έγινε για το «καλό» .

Ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου αφήνει σαφείς πολιτικές ή και κομματικές αιχμές αναφερόμενος σε συγκεκριμένα γεογνότα ότι :

« Όποιος κτηνοτρόφος , έφερε αντίρρηση πάνω σε αυτή την ενέργεια απειλήθηκε από κομματάρχες όλων σχεδόν των κομμάτων και μάλιστα ο πρόεδρος του μεγαλύτερου στη χώρα Κτηνοτροφικού Συλλόγου του Αμπελώνα κ. Ζήσης Παρλίτσης διαγράφηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για το λόγο αυτό.

Σήμερα νέοι άνθρωποι επιχειρούν να κάνουν ένα μεγάλο κτηνοτροφικό σύλλογο σε επίπεδο Δήμου Τυρνάβου και τους ζητείται να ενημερώνει το Δ.Σ. αυτού για κάθε αυτονόητη ενέργεια τη ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Τυρνάβου.

Γυρίσαμε λοιπόν στις εποχές που ο κάθε κομματάρχης έδινε εντολές σε συνδικαλιστές για το πώς θα πρέπει να κινείται στην διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων του κλάδου που εκπροσωπεί και καταστρέφεται.

Ο κ. Νασίκας εκφράζει τη θλίψη για αυτό το γεγονός και στέκεται στο πλευρό, εάν τον χρειαστεί, του προέδρου Αργύρη Μπαϊραχτάρη λέγοντας ότι το γεγονός της δημιουργίας του νέου μεγάλου συλλόγου που πάρθηκε ως πρωτοβουλία από νέους ανθρώπους φοβίζει μεγάλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ Σε ότι αφορά τους αγρότες ο κ. Νασίκας κάνει παρέμβαση σήμερα και σημειώνει ότι για ακόμα μία συνεχόμενη χρονιά οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου πούλησαν τα προϊόντα τους.

Όλοι τους με ζημιά. Σε ότι αφορά τα ροδάκινα, βερίκοκα και νεκταρίνια οι τιμές δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής με αποτέλεσμα εκατοντάδες στρέμματα φέτος να εκριζώνονται.

Θα ενδιαφερθεί κανείς αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας ή πολιτικά κόμματα για το πώς θα σταματήσει αυτή η καταστροφής;. Νοιάζεται κανείς; Ακούει κανείς; Σε ότι αφορά τα σταφύλια, οι επιτραπέζιες ποικιλίες έμειναν απούλητες για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Για τα αχλάδια, ειδικά τα κρυστάλλια κατόπιν συνεννόησης των εμπόρων της περιοχής αγοράστηκαν από τον παραγωγό σε τιμές 40% χαμηλότερα από πέρυσι και δυστυχώς πολλοί παραγωγοί τα πούλησαν χωρίς τιμή, δηλαδή «δώστε ότι προαιρείστε».

Τέλος ο κ. Νασίκας καλεί την κυβέρνηση να άρει άμεσα το εμπάργκο κατά της Ρωσίας ή να φροντίσει εναλλακτικά να αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί με πρόγραμμα που εξομαλύνει τη ζημιά που έπαθαν από το εμπάργκο.

Αν θέλει η κ. Μέρκελ να συνεχίσει το εμπάργκο ας μην αγοράσει αέριο από την Ρωσία και ας μην πουλάει εκεί τις μερσεντές.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΛΑΡΙΣΑΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google