Ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στον Πυργετό. (φωτ.)

Την Πέμπτη 23-8-2018 το απόγευμα, με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και όπως αρμόζει στην περίσταση ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στον Πυργετό. Η θρησκευτική τελετή ξεκίνησε με τη λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου, από την Ναό του Αγίου Γεωργίου, μέσω του Κεντρικού δρόμου του Πυργετού, στον Ναό αφιερωμένο στο Άγιο Κοσμά στην πλατεία Δημαρχείου, με συνοδεία της μπάντας της μουσικής σχολής του δήμου Τεμπών, επισήμων και πλήθους κόσμου.
Στη συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Χοροστάτησαν ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου π. Κύριλλος, ο π. Εφραίμ και ο εφημέριος του Πυργετού π. Αλεξάνδρος.
Το Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Κύριλλος, ο οποίος αναφέρθηκε με απλό και γλαφυρό τρόπο στη ζωή του λαϊκού ιεροκήρυκα, εθναποστόλου, ισαποστόλου και εθνομάρτυρα Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ή Πατρο-Κοσμά που τον λέει ο λαός.
Tην όλη θρησκευτική τελετή παρακολούθησαν, ο δήμαρχος Τεμπών, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών Γιώργος Μανώλης, δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι κοινοτήτων, φορέων και πλήθος πιστών από τον Πυργετό και την ευρύτερη περιοχή.

ΤΕΜΠΩΝ

ΤΕΜΠΩΝ

ΤΕΜΠΩΝ