Αμπελώνας: Έναρξη 59ης Γιορτής Κρασιού με τους Locomondo.

Σήμερα Παρασκευή 24 Αυγούστου θα γίνει η έναρξη της 59ης Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα που συνδιοργανώνει ο Δήμος Τυρνάβου και η Κ.Ε.ΔΗ.Τ. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την ΠΕΔ Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
8:00μ.μ.: * Η Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου με τους μουσικούς της γεμίζει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αμπελώνα με μουσική.
8:30μ.μ.: * Αναπαράσταση του τρύγου και παραδοσιακοί χοροί στην Κεντρική Πλατεία Αμπελώνα από τα εφηβικά τμήματα του Συλλόγου Αποδήμων Σκαμνιωτών ο «ΟΛΥΜΠΟΣ» και της Εστίας Παράδοσης & Πολιτισμού Αμπελώνα μας μεταφέρουν στο πνεύμα της γιορτής.

* Ακολουθεί πομπή προς το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου με μπροστάρη τον Άγιο Τρύφωνα προστάτη των αμπελουργών ενώ η φιλαρμονική μας συνοδεύει με τραγούδια για τον τρύγο.
* Αγιασμός στο παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου
* Τελετή έναρξης (χαιρετισμοί επισήμων)
* Επίσκεψη περιπτέρων, γνωριμία με τα επώνυμα κρασιά των οινοποιών του νομού μας και τους παραγωγούς
* Στο χώρο θα υπάρχει ορχήστρα τζαζ μουσικής της Φιλαρμονικής Τυρνάβου.

Επίσης σήμερα Παρασκευή 24 Αυγούστου έρχονται για πρώτη φόρα στην πίστα της Γιορτής Κρασιού στον Αμπελώνα οι Locomondo.

Οι Locomondo είναι σήμερα ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά συγκροτήματα στην Ελλάδα. Το όνομα μεταφρασμένο θα πει “τρελός κόσμος” (loco = τρελός στα ισπανικά, mondo = κόσμος στα ιταλικά). Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς που συνδυάζονται κυρίως με ελληνικό στίχο και συχνά με στοιχεία από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.Ιδρύθηκαν από τον Μάρκο Κούμαρη και το Γιάννη Βαρνάβα το 2003 στην Αθήνα. Αργότερα προσχώρησαν οι: Σπύρος Μπεσδέκης (μπάσο), Σταμάτης Γούλας (πλήκτρα), Θανάσης Ταμπάκης (ηχοληψία), Στρατής Σούντρης (drums), Μιχάλης Μουρντζής (κρουστά). Από το 2003 ως το 2005 drummer του συγκροτήματος ήταν ο Στέφανος Ψαραδάκης. Σήμερα αποτελούνται από αυτόν τον πυρήνα 7 μελών με επικεφαλής τον κύριο συνθέτη και στιχουργό Μάρκο Κούμαρη και πλαισιώνονται κατά καιρούς από διάφορους guest μουσικούς.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

Παρασκευή 24 Αυγούστου
Την Παρασκευή 24 Αυγούστου στο stage της 59ης Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα θα ανέβουν οι μοναδικοί LOCOMONDO σε μία ξεσηκωτική μουσική βραδιά με δυνατά vibes για όλη τη νεολαία και όχι μόνο… Γιατί… “Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα… Κρύο δεν έκανε ΠΟΤΕ…”

Ώρα Προσέλευσης: 21:30
Προπώληση: 8 € – Είσοδος: 10 €

Σάββατο 25 Αυγούστου
Το Σάββατο 25 Αυγούστου στη μεγάλη συναυλία της 59ης Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα έρχεται για 1η φορά ο Άρχοντα του λαϊκού τραγουδιού, ο Ένας και Μοναδικός ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ. Μία βραδιά που δεν πρόκειται να χάσει κανείς όπου όλοι μαζί θα σιγοτραγουδήσουμε μέχρι πρωίας παρέα με τον Βασίλη “Απ΄ το Βορρά μέχρι τον Νότο” και όλες τις μεγάλες του παλιές και νέες επιτυχίες.

Τον Βασίλη Καρρά θα συνοδεύει ένα πολυμελές σχήμα έκπληξη γνωστών τραγουδιστών.

Ώρα Προσέλευσης: 21:30
Προπώληση: 10 € – Είσοδος: 13 €

Κυριακή 26 Αυγούστου
Την Κυριακή 26 Αυγούστου οι εκδηλώσεις της 59ης Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα κλείνουν με τον μοναδικό Γιάννη Καψάλη, την αγαπημένη Γιώτα Γρίβα, τον βιρτουόζο του κλαρίνου Μάκη Τσίκο και τον Ζήση Κασιάρα στο βιολί σε ένα λαϊκο, δημοτικό, παραδοσιακό γλέντι που θα ξεσηκώσει τους πάντες.

Μαζί τους σε μία εμφάνιση έκπληξη και ο δικός μας Μοναδικός Μιχάλης Παπαματθαίου με όλες τις μεγάλες του επιτυχίες.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ