Αδαμούλης Γιώργος: Το δημογραφικό “Υπονομεύει” τα θεμέλια του κράτους.


Γράφει ο Λαρισαίος πολιτευτής της ΝΔ και καθηγητής κ. Γιώργος Αδαμούλης.


Σύμφωνα με το άρθρο 21 του συντάγματος της Ελλάδας, η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης κ προαγωγής του έθνους, καθώς κ ο γάμος, η μητρότητα κ η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους.

Ο σχεδιασμός κ η εφαρμογή δημογραφικης πολιτικής, καθώς κ η λήψη ολων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.

Δυστυχώς η πολύτεκνη οικογένεια βρίσκεται στο στόχαστρο, απο την κυβέρνηση της Αριστεράς κ γενικότερα απο τις μνημονιακες πολιτικες

Την επταετία των μνημονίων 2011 – 2018 είχαμε υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων κατα 150.000 περίπου
Μια βραδυφλεγης βόμβα στα θεμέλια τού ελληνικού έθνους η παρατεταμένη υπογεννητικότητα κ η έλλειψη γενναιων πολιτικών αντιστροφής του φαινομένου.

Ήδη υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στην Ευρώπη, αν τα ποσά που δαπανώνται για την κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών είναι μεγαλυτερα ή μικροτερα απο το κόστος μίας σοβαρής πολιτικής υπέρ των γεννήσεων.

Φέτος ο ΟΗΕ στα πλαίσια εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της οικογένειας με ανακοίνωση του τονίζει, ότι η βιώσιμη ανάπτυξη κ οικογένεια είναι σχετιζόμενες έννοιες.

Μόνο που στην Ελλάδα της Αριστεράς κυβέρνησης, δεν υπάρχουν ισχυρές οικογενειακές πολιτικές κ μέτρα προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας, η οποία λογω του μεγάλου αριθμού των μελών της , έπρεπε να αποτελεί τον πυρήνα κάθε οικογενειακής πολιτικής της πολιτείας.

Η ανάλγητη κυβέρνηση της Αριστεράς με τον νόμο που ψηφισε τον περασμένο Ιανουάριο για το νέο επίδομα παιδιού του οπεκα έστησε την παγίδα των τεκμηρίων με αποτέλεσμα να αποκλείονται του δικαιώματος πολλές οικογένειες.

Πράγματι αν το τεκμήριο λογω σπιτιου ,ΙΧ , ειναι μεγαλύτερο από το πραγματικό τους εισόδημα, τοτε χάνουν το επίδομα.

Μια δεύτερη παγίδα που βγάζει εξω απο το επίδομα πολλές οικογένειες είναι ότι στο εισόδημα λαμβάνεται υπόψη κ αυτό με το οποίο ενδεχομένως να φορολογείται το παιδί.
Το τεμαρτο εισόδημα λόγω περιστασιακης εργασίας του παιδιού που ανέρχεται στις 3000 € προστίθεται στο πραγματικό η τεκμαρτό της οικογένειας, με αποτέλεσμα να βγουν εκτός επιδόματος τεκνου.

Είναι αλήθεια ότι η πολύτεκνη οικογένεια βρίσκεται στο στόχαστρο αναλγητων πολιτικών, που εν τέλει υποσκάπτουν τα ίδια τα θεμέλια του ελληνικού έθνους.
Πράγματι :
● ο πολύτεκνος φορολογείται οπως ο άγαμος
● καταργήθηκαν τα πολυτεκνικα επιδόματα κ η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μαννας
● επέβαλαν φορο πολυτελούς διαβίωσης για τους πολύτεκνους, που έχουν αυτοκίνητα ανω των 1928 κ.ε
● μειώθηκε το ποσοστό στις προσλήψεις των πολυτέκνων απο 20% στο 15% .
● κατάργησαν το πολυτεκνικο τιμολόγιο της ΔΕΗ
● ο πολύτεκνος πληρώνει ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων οπως κ ο άγαμος.

Είναι λοιπόν αλήθεια ότι τα χρόνια των μνημονίων κ ιδιαίτερα η κυβέρνηση της Αριστεράς αγνόησε ότι η οικογένεια αποτελεί θεμέλιο συντήρησης κ προαγωγής του έθνους.

Ήρθε η ώρα όλο το πολιτικο σύστημα να καταλάβει ότι το δημογραφικό αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του έθνους.
Ήρθε η ώρα για πολιτικές που που θα εξυπηρετουν τα συμφέροντα του έθνους ανα τους αιώνες. Αυτες οι πολιτικές πρέπει να έχουν στον πυρήνα τους την ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας.

λαρισα

ΛΑΡΙΣΑ

ΛΑΡΙΣΑ

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google