Αυγενάκης: «Ανούσιο, διχαστικό διάγγελμα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής»

«Απομονωμένος, μακριά από τον λαό, ξεκομμένος από την κοινωνία και την πραγματικότητα, ο Πρωθυπουργός, προέβη σε ένα ανούσιο, διχαστικό διάγγελμα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, ρίχνοντας τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ξεχνώντας προφανώς πως δεν απευθύνεται σε λωτοφάγους», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε του νομού Ηρακλείου ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκης σήμερα, Τρίτη 21 Αυγούστου 2018, από το πολιτικό του γραφείο στο Ηράκλειο.

Όπως τόνισε ο Γραμματέας της Π.Ε. κατά την συνέντευξη τύπου:

Τα προγράμματα διάσωσης τελειώνουν, όχι όμως κι ο πόνος. Στην πραγματικότητα δεν βγαίνουμε από κανένα μνημόνιο. Πολύ περισσότερο δεν βγαίνουμε από την κρίση.

Η νέα αρχή για την οποία μιλά ο κ. Τσίπρα ταυτίζεται με ένα 4ο αχρείαστο μνημόνιο, άδικες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέα βαριά μέτρα, εξοντωτικά πλεονάσματα για τα οποία φέρει προσωπικά, ακέραια την ευθύνη.

Η χώρα έχει εισέλθει σε ένα νέο, άτυπο, 4ο μνημόνιο με μέτρα ύψους 5,1 δισ., με σκληρή εποπτεία, πολύ αυστηρότερη από όλες τις υπόλοιπες χώρες οι οποίες πέρασαν από μνημόνιο. Και έχει υποχρεωθεί ήδη σε νέα λιτότητα διαρκείας με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2,2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060.

Μετά από οκτώ και πλέον χρόνια στη μονάδα εντατικής θεραπείας θα έπρεπε ο ασθενής να είναι πιο υγιής από πριν. Στην περίπτωση της Ελλάδας συνέβη το αντίθετο. Η χώρα είναι εξασθενημένη, οι άνθρωποι αποθαρρυμένοι.

Το 3ο μνημόνιο ήταν ένα απολύτως αχρείαστο μνημόνιο. Οδηγηθήκαμε σε αυτό από την απαράδεκτη τυχοδιωκτική πολιτική του κ. Τσίπρα. Λογαριασμός που -σύμφωνα και με τον επικεφαλής του ESM, κ. Κλάους Ρέγκλιγκ- ανέρχεται από 86 έως 200 δισ. ευρώ.

Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα, η Κυβέρνηση δεν φρόντισε να θωρακίσει την ελληνική οικονομία και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις διεθνείς αγορές. Δεν εφάρμοσε τις απαιτούμενες ιδιωτικοποιήσεις, δεν εξάλειψε τα capital controls, δεν ενέταξε τη χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Συνεπώς, τι ακριβώς γιορτάζουμε σήμερα;
Την οπισθοχώρηση της χώρας τα 3 τελευταία χρόνια;
Το ότι η κυβέρνηση μας «φόρτωσε» ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο;
Ότι χρεωθήκαμε άλλα 200 δις από την αφέλεια Τσίπρα;
Το ιστορικό δημοψήφισμα και τη μεγαλύτερη εξαπάτηση του ελληνικού λαού;

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει σήμερα είναι η ολοκλήρωση ενός κύκλου, της χειρότερης Κυβέρνησης όλων των εποχών! Σήμερα, μετά από αυτό το επικοινωνιακό πανηγύρι, ξεκινά και επίσημα η πραγματική και πολύ καθαρή έξοδος αυτής της ανήθικης Κυβέρνησης! Και αυτή θα είναι μη αναστρέψιμη!

Η Κυβέρνηση διαρρέει ότι μπορεί να αναβληθεί η μείωση των συντάξεων. Δεν υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που να πιστεύει πια τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Για αυτό να θυμίσουμε πως όταν η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε τη σχετική τροπολογία για τη μη μείωση των συντάξεων, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την απέρριψαν.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα είναι ένα τολμηρό σχέδιο ανασυγκρότησης του κρατικού μηχανισμού, που εμφανώς είναι διαλυμένος, και επανεκκίνησης της οικονομίας με τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων.

Χρειάζεται μια άλλη φιλοσοφία για το πώς είναι οργανωμένος αυτός ο τόπος, πως λειτουργούν οι θεσμοί, το κράτος, η σχέση του κράτους με την οικονομία. Ένα σχέδιο ανάταξης το οποίο θέλει, ξέρει και μπορεί να εφαρμόσει μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για να ξεφύγει η χώρα από αυτό το τέλμα χρειάζεται με μεγάλη πολιτική αλλαγή με μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, με μεγάλη και νωπή την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

 

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ