Έργα συντήρησης σε σχολεία του Δήμου Τυρνάβου

Σε σημαντικές παρεμβάσεις αναμένεται να προχωρήσει ο Δήμος Τυρνάβου μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018 -19 με το έργο της κατασκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων. Πρόκειται για απαραίτητες παρεμβάσεις με στόχο τις συντηρήσεις κτιρίων αλλά και υδροχρωματισμούς.

Οι παρεμβάσεις έχουν προϋπολογισμό 340.000 ευρώ. Από αυτά τα 134.000 ευρώ προέρχονται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 1» και τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν από το ταμείο του Δήμου Τυρνάβου.

Πιο συγκεκριμένα το έργο χρηματοδοτείται από την ΣΑΕ055 του Π.Δ.Ε., σε βάρος του προϋπολογισμού του ΥΠ. ΕΣΩΤ. και Σ.Α.Τ.Α. του Δήμου Τυρνάβου.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Κωνσταντίνος Κουλιός τόνισε ότι τα χρήματα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 1» καθώς και η περαιτέρω οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Τυρνάβου θα λύσουν προβλήματα της καθημερινότητας σε πολλά σχολικά του Δήμου Τυρνάβου, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά. Πρόκειται για κατασκευαστικές ανάγκες και άλλα στατικά προβλήματα, όπως στο Δημοτικό Σχολείο Πλατανουλίων, το Δημοτικό Σχολείο Δένδρων (φωτ.) με παρεμβάσεις στη στέγη, στο Αργυροπούλι και αλλού. Ακόμα θα τοποθετηθούν συστήματα αντικεραυνικής προστασίας σε σχολικά κτίρια του Αμπελώνα.

Σε ό,τι αφορά στα σχολικά συγκροτήματα του Τυρνάβου θα γίνουν υδροχρωματισμοί και ό,τι άλλο χρειάζεται.

Τέλος ο κ. Κουλιός σημείωσε ότι πέρα από την εξέλιξη του συγκεκριμένου προγράμματος ο Δήμος Τυρνάβου σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και την πρόεδρό της κ. Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη, τους διευθυντές των σχολείων νηπιαγωγείων, βρεφονηπιακών σταθμών και τους εκπαιδευτικούς γενικότερα, αλλά και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα είναι έτοιμα να δεχτούν τους μαθητές, τα βρέφη και τα νήπια.

Πηγή: eleftheria.gr