Σε Γόννους και Ραψάνη ο Γιώργος Μανώλης.


Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στους Γόννους και ανήμερα στην Ραψάνη, βρέθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συμμετέχοντας στις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν Της Παναγίας.

Ο κ. Μανώλης την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου παρακολούθησε τον πανηγυρικό Εσπερινό και την αρτοκλασία, προεξάρχοντος του πατρός Ιωάννου μετά του πατρός Παύλου και των καλλίφωνων ψαλτάδων, στο εξωκλήσι αφιερωμένο Στην Μεγαλόχαρη που βρίσκεται στη θέση «Τσικελέκι» της περιφέρειας του χωριού Γόννων του δήμου Τεμπών, σε μια πανέμορφη τοποθεσία.
Ανήμερα της Παναγίας στην Ραψάνη του δήμου Τεμπών ο κ. Μανώλης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του ιερέως του χωριού πατρός Διόδωρου μετά του πατρός Γεωργίου και των καλλικέλαδων Ιεροψαλτών.
Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους συναδέλφους στην τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής, αλλά και με εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν στο ορεινό χωριό του δήμου Τεμπών, για να τιμήσουν την χάρη της Παναγίας.
Εκτός του κ. Μανώλη παραβρέθηκαν ο πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Αναγνωστόπουλος, η αντιδήμαρχος Γ. Τσιόπα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημ. Μαϊμάρης, Αθ. Καραναστάσης, Θωμάς Τζέκας, Γ. Νικολάου οι Πρόεδροι Κοινοτήτων Γ. Μπανιώρας και Γ. Βλαχοστέργιος, οι τοπικοί σύμβουλοι Δημ. Ζήλος και Δημ. Κωστάκης, γνωστοί και φίλοι.
Για την ημέρα Της Παναγίας ο κ. Μανώλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Δεκαπενταύγουστος , που αποκαλείτε το «Πάσχα του καλοκαιριού» είναι ημέρα-ύμνος στην Παναγία, την Μητέρα όλων των Χριστιανών.
Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, τη μεσίτρια στον Υιό της για τη σωτηρία μας. Εμείς οι Έλληνες και ως έθνος έχουμε πολλές φορές ευλογηθεί με τη χάρη Της. Η Παναγία είναι η Μάνα η δική μας και του έθνους μας.
Αυτό ακριβώς έχουμε ανάγκη όλοι μας σήμερα και προσευχόμαστε στη Μεγαλόχαρη, ζητώντας Της να βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας, δίνοντάς μας υγεία, δύναμη και ελπίδα.
Εύχομαι η χάρη Της να μας φωτίζει όλους και να μας δίνει κουράγιο και αισιοδοξία.
Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες».

γοννοι, μανωλης, τεμπων

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google