Συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας με το Υπουργείο Υποδομών για την ένταξη στο ΠΔΕ οκτώ έργων στη Θεσσαλία


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρότεινε στο Υπουργείο Υποδομών οκτώ έργα στη Θεσσαλία, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη τόνισε τα εξής:

«Μετά από συνάντηση που είχαμε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, συμφωνήσαμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών έργα ουσίας και χρήσιμα για τη Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας προτείναμε οκτώ έργα συνολικού προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, τα έργα αυτά αφορούν τη βελτίωση του δρόμου Καρδίτσας – Μητρόπολης, την ολοκλήρωση της σύνδεσης της Π.Ε. Λάρισας με την Π.Ε. Τρικάλων (το δρόμο της Αγριελιάς), τη δημιουργία κόμβων στο δρόμο Φαρσάλων – Λάρισας (είσοδο πόλης Φαρσάλων και στον κόμβο Βιοκαρπέτ).

Προτείναμε την ανάπλαση και την αισθητική αναβάθμιση της εισόδου της Καλαμπάκας και την κατασκευή κυκλικών κόμβων και βελτίωση συνθηκών οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Μαγνησίας. Ενώ προτείναμε την κατασκευή έργων διευθέτησης ρεμάτων στο νησί της Σκιάθου, όπου έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη και είμαστε έτοιμοι μόλις το Υπουργείο Υποδομών μας πιστώσει το έργο να προχωρήσουμε στην διαδικασία της δημοπράτησης. Ακόμη, προτείναμε το δρόμο από τη γέφυρα Καταφυλλίου μέχρι τον Αργύρη και ένα μέρος του δρόμου, παραλιακού άξονα της Θεσσαλίας που αφορά τη σύνδεση δυο νομών, το τμήμα από Καμάρι – Κεραμίδι έως Ρακοπόταμο.

Έργα ουσίας που δημιουργούν μόχλευση στην πραγματική οικονομία που δημιουργούν θέσεις εργασίας, έργα τα οποία συμβάλλουν στην αναπτυξιακή διαδικασία της περιφέρειας αποτελώντας ένα σημαντικό κρίκο στην παραγωγική αλυσίδα της περιοχής».

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας