Από 23 έως τις 26 Αυγούστου η 59η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα…


Η φετινή έναρξη των εκδηλώσεων της 59ης Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα με μεγάλα ονόματα η οποία θα διαρκέσει από τις 23 έως τις 26 Αυγούστου στο άλσος Αγίου Γεωργίου Αμπελώνα. Η φετινή διοργάνωση αναμένεται ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ.

Ο θεσμός της Γιορτής Κρασιού, o οποίος ξεκίνησε το 1959 και φέτος συμπληρώνει 59 χρόνια, προβάλλει την ιδιαιτερότητα της περιοχής «Αμπέλι – Σταφύλι – Κρασί», σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία και την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων και γενικότερα η προβολή της κουλτούρας της περιοχής.

Αυτή η τολμηρή προσπάθεια για την εποχή και τα μέσα που διέθεταν τότε οι Αμπελωνίτες, ξεκίνησε με την υποστήριξη της Δ/νσης Γεωργίας της Νομαρχίας Λάρισας, των Ενόπλων Δυνάμεων , της Δ.Ε.Η. και του Τ.Ο.Ε.Β. Αμπελώνα – Μάτι Τυρνάβου και κατάφερε κάτι πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό για την εποχή εκείνη.

Πραγματοποιείται σ’ έναν πανέμορφο φυσικό χώρο 40 στρεμμάτων, που είναι κατάφυτος, διαμορφωμένος με τεχνητές λίμνες και σιντριβάνια, με πλακόστρωτους διαδρόμους και δύο κατάλληλα διαμορφωμένες εξέδρες, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζονται πιο σύνθετα δρώμενα.

Στόχος ήταν και είναι πάντα, η ευρύτερη προβολή του αμπελωνίτικου κρασιού, η καλλιέργεια ευνοϊκής καταναλωτικής συνείδησης γενικότερα για το κρασί, και εκτός της ψυχαγωγίας και η αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής μας.

Οι προετοιμασίες για τον φετινό εορτασμό έχουν ήδη ξεκινήσει και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παρουσίαση κρασιών από οινοποιούς, δοκιμές κρασιών, οινογνωσία, γευσιγνωσία, επίσκεψη σε οινοποιεία της περιοχής, εκθέσεις αγροτικών και τοπικών προϊόντων, πολιτιστικές δράσεις συλλόγων και φορέων της περιοχής καθώς και τέσσερις ημέρες μεγάλων συναυλιών για όλα τα γούστα.

Το ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 59ης Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

Πέμπτη 23 Αυγούστου

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου, στην έναρξη των εκδηλώσεων της 59ης Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα, για πρώτη φορά έρχεται ο Γιώργος Βελισσάρης με τ

ην Τζένη Κατσίγιαννη και την Ματίνα Μέρη, αλλά και τους Σταύρο Ιωαννίδη και Σπύρο Μποκόρο στο κλαρίνο, σε μία μοναδική λαϊκο-δημοτική βραδιά.

Ώρα Προσέλευσης: 21:30

Είσοδος: 5 €

Παρασκευή 24 Αυγούστου

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου στο stage της 59ης Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα θα ανέβουν οι μοναδικοί LOCOMONDO σε μία ξεσηκωτική μουσική βραδιά με δυνατά vibes για όλη τη νεολαία και όχι μόνο… Γιατί… «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα… Κρύο δεν έκανε ΠΟΤΕ…»

Ώρα Προσέλευσης: 21:30

Προπώληση: 8 € – Είσοδος: 10 €

Σάββατο 25 Αυγούστου

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Το Σάββατο 25 Αυγούστου στη μεγάλη συναυλία της 59ης Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα έρχεται για 1η φορά ο Άρχοντα του λαϊκού τραγουδιού, ο Ένας και Μοναδικός ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ. Μία βραδιά που δεν πρόκειται να χάσει κανείς όπου όλοι μαζί θα σιγοτραγουδήσουμε μέχρι πρωίας παρέα με τον Βασίλη «Απ΄ το Βορρά μέχρι τον Νότο» και όλες τις μεγάλες του παλιές και νέες επιτυχίες.

Τον Βασίλη Καρρά θα συνοδεύει ένα πολυμελές σχήμα έκπληξη γνωστών τραγουδιστών.

Ώρα Προσέλευσης: 21:30

Προπώληση: 10 € – Είσοδος: 13 €

Κυριακή 26 Αυγούστου

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Την Κυριακή 26 Αυγούστου οι εκδηλώσεις της 59ης Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα κλείνουν με τον μοναδικό Γιάννη Καψάλη, την αγαπημένη Γιώτα Γρίβα, τον βιρτουόζο του κλαρίνου Μάκη Τσίκο και τον Ζήση Κασιάρα στο βιολί σε ένα λαϊκο, δημοτικό, παραδοσιακό γλέντι που θα ξεσηκώσει τους πάντες.

Μαζί τους σε μία εμφάνιση έκπληξη και ο δικός μας Μοναδικός Μιχάλης Παπαματθαίου με όλες τις μεγάλες του επιτυχίες.

Facebook Event – 59η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα | Official:

https://www.facebook.com/events/2043738169215639/

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις συναυλίες των LOCOMONDO και του Βασίλη Καρρά με μεγάλο ενδιαφέρον έχει ήδη ξεκινήσει.

Θα τα βρείτε:

  • Λάρισα: Nobacco Shop (Μεγάλου Αλεξάνδρου 1)
  • Αμπελώνα: Cafe Master – SNUFF – Arena – ΝΕΟΝ
  • Τύρναβο: Cafe Block 10 – ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ

 RSV-Τηλ. Κρατήσεων: 6975 603548

ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ 59η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Χορηγοί των εκδηλώσεων θα είναι οι:

Kasidis, EZA, CAFe Me, Οπτικά Mati-Mati, Nobacco Shop Λάρισα, Ice Juice Λάρισα, Radio Polis

Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας είναι η www.larisacitynews.gr

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται μπορούν να διαφημιστούν μέσω προτζέκτορα σε μεγάλο πανί στην πίστα των εκδηλώσεων της 59ης Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Τηλ. 6981 897403

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας