Πυροβολούσε αδέσποτα στον Τύρναβο.

Έκπληκτος κύριος που εργάζεται στον Τύρναβο, έγινε μάρτυρας χθες το πρωί του Σαββάτου 04/08 ένος βίαιου και απάνθρωπου περιστατικού.

Στο δρόμο για τη δουλειά του είδε συμπολίτη του να έχει σταματήσει και να πυροβολεί μια ομάδα αδέσποτων με όπλο που έμοιαζε με αεροβόλο. Κάποια στα πέτυχε και τα ζώα έτρεχαν μακριά βγάζοντας κραυγές πόνου.

Δίχως να χάσει χρόνο κράτησε τις πινακίδες του αυτοκινήτου του δράστη και επικοινώνησε απευθείας με το Α.Τ. Τυρνάβου και προχώρησε σε καταγγελία. Στη συνέχεια επικοινώνησε με την ομάδα μας και μας ενημέρωσε για να μπορούμε να παρακολουθούμε ταυτόχρονα την εξέλιξη του περιστατικού.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την ΕΛ.ΑΣ. ενημερωθήκαμε ότι σχηματίστηκε αμέσως δικογραφία και η υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Σε καθε περίπτωση θα σας ενημερώσουμε αν ο δράστης μπορέσει να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου ή αν θα κληθεί σε απολογία τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η εθελούσια πρόκληση τραυματισμού σε ζώο τιμωρείται με 30.000€ ως διοικητικό πρόστιμο για κάθε ζώο και επιπλέον με ποινικό πρόστιμο (χρηματικό & φυλάκιση με αναστολή ή μη) όπως θα αποφασιστεί από το δικαστήριο.

Επικροτούμε την απόφαση του κυρίου να προχωρήσει σε καταγγελία του συμπολίτη του. Οι άνθρωποι που θεωρούν ότι η βιαιότητα προς τα ζώα είναι διασκεδαστική ή είναι η λύση για τα αδέσποτα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι πράξεις τους δεν θα μένουν ατιμώρητες.

Αν έχετε προβλήματα με τα αδέσποτα της περιοχής σας:
1. Επικοινωνήστε με το Δήμο σας και απαιτήστε να αναλάβει τις υποχρεώσεις του στειρώνοντάς τα και βοηθώντας τα να βρούνε οικογένειες.
2. Καταγγείλτε τους γείτονές σας που κάνουν ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείπουν τα ζώα τους στο δρόμο
3. Στειρώστε τα κατοικίδιά σας και μην καλύπτετε τις θέσεις σε οικογένειες με τα μικρά που φέρατε οικειοθελώς στον κόσμο όταν τόσα ζώα πεθαίνουν καθημερινά στο δρόμο.

Τα αδέσποτα έχουν μόνο εμάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από  Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας-Larissa’s Stray Volunteers

One comment

  1. Το δικαστήριο έχει οριστεί για τη Δευτέρα 10/02/2020 το πρωί. Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας που βρίσκονται κοντά, να παρευρεθούν για να στηρίξουν τον άνθρωπο που έκανε την καταγγελία. Ας δείξουμε με την παρουσία μας ότι το να παίρνει ένας άνθρωπος όπλο και να ανοίγει πυρ προς τους απροστάτευτους αυτού του κόσμου, είναι ανεπίτρεπτο, ανήθικο και αξίζει την ανώτατη τιμωρία.

    Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας

Comments are closed.