Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει χρηματοδοτήσει και υλοποιήσει έργα στο Δήμο Τεμπών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει χρηματοδοτήσει και υλοποιήσει έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 30 εκ. ευρώ στο Δήμο Τεμπών

Κώστας Αγοραστός: Έργα πολλαπλού σκοπού και χρησιμότητας που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δημιουργούν συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης

Τα έργα που χρηματοδοτούνται και υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Τεμπών επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Αναλυτικότερα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας συνοδευόμενος από το δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο παρακολούθησε τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο έργο «Βελτίωση – συντήρηση δρόμου Πυργετός – Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ» προϋπολογισμού 1.220.000,00 €, επισκέφτηκε την Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες αντικατάστασης της σκεπής και συντήρηση από την υγρασία, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ ενώ βρέθηκε και στις αθλητικές εγκαταστάσεις που πρόκειται να βελτιωθούν στον Πυργετό.


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ερωτηθείς για την επίσκεψή του στα έργα τόνισε τα εξής:

«Πρόκειται για έργα ουσίας, πολλαπλού σκοπού και χρησιμότητας. Ενώνονται μέσω ενός οδικού δικτύου με ασφάλεια οι κοινότητες Πυργετού και Αιγάνης ενώ δημιουργείται πρόσβαση σε μοναστήρια και μνημεία της περιοχής όπως η Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ, Ι.Μ. Αγίου Νικοδήμο και βελτιώνεται η μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής στις καλλιέργειες τους και στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής της στέγης της Ιεράς Μονής Αγ. Θεοδώρων Ραψάνης. Πρόκειται για ένα θρησκευτικό μνημείο ιδιαίτερης αξίας για την ευρύτερη περιοχή, το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Με το έργο αυτό καθιστούμε ασφαλές το ιερό αυτό μνημείο ούτως ώστε να προστατευθεί και να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Βελτιώνουμε τους χώρους άθλησης για τους νέους της περιοχής καθώς πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια.
Σε μια δύσκολη περίοδο έχουμε καταφέρει μαζί με το Δήμο Τεμπών να τρέξουμε έργα συνολικής αξίας  πάνω από 30 εκ. ευρώ».

ΤΕΜΠΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΤΕΜΠΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΤΕΜΠΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΤΕΜΠΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ