Λαμία: Εκτροχιάστηκε τρένο μέσα στην πόλη

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα – Ήταν αλλαγμένες οι ράγες και το τρένο έπεσε πάνω στην αποθήκη – Τραυματίστηκαν δυο γυναίκες – Τι είπε ο μηχανοδηγός και τι προκάλεσε το ατύχημα.

Ο εκτροχιασμός έγινε στις 5:40′ τα ξημερώματα στον σταθμό του ΟΣΕ μέσα στη Λαμία, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Το τρένο κινούμενο από Λιανοκλάδι προς Στυλίδα μόλις μπήκε στο σταθμό της Λαμίας εκτροχιάστηκε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην αποθήκη που υπάρχει στο σημείο και να τη διαλύσει κυριολεκτικά.

Ευτυχώς μέσα στην αποθήκη εκείνη την ώρα δεν ήταν κανείς. «Από αυτή την αποθήκη ξεκινάνε το πρωί τα συνεργεία. Αν ήταν μετά τις 7:00′ θα είχε αρκετό κόσμο εδώ και θα θρηνούσαμε θύματα….», είπε στο LamiaReport ένας γείτονας.

Μέσα στο τρένο ήταν ελάχιστοι επιβάτες. Εκτός από τον μηχανοδηγό, ο οποίος δεν τραυματίστηκε, ήταν και μια 48χρονη υπάλληλος Κίνησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ήταν προϊσταμένη Αμαξοστοιχίας στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, η οποία και τραυματίστηκε.

Χρειάστηκε μάλιστα οι πυροσβέστες να κόψουν τα κάγκελα για να την απεγκλωβίσουν και στη συνέχεια την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο Λαμίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο ακόμη μια 50χρονη επιβάτιδα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο μηχανοδηγός αρχικά εγκατέλειψε το σημείο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο μηχανόδηγός αργότερα εμφανίστηκε αυτοβούλως στην τροχαία για να καταθέσει.«Ίσως ο άνθρωπος πανικοβλήθηκε και γι αυτό έφυγε. Πρόκειται για εξαιρετικό συνάδελφο…», είπε εργαζόμενος στον ΟΣΕ.

Το αλκοτέστ που έγινε στον μηχανοδηγό ήταν αρνητικό και όπως ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς σοκαρίστηκε και πανικοβλήθηκε, αφού μπαίνοντας στο σταθμό με μικρή ταχύτητα, όπως πάντα, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει και να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται, βρέθηκε μέσα στην αποθήκη.

Ακόμη δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση από τον ΟΣΕ, αλλά όλα δείχνουν ότι ότι κάποιος ξέχασε να αλλάξει τα “κλειδιά” με αποτέλεσμα το τρένο μπαίνοντας στο σταθμό να εκτροχιαστεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ράγες ήταν σε λάθος θέση. Τη νύχτα έφυγαν κάποια μηχανήματα του ΟΣΕ και προφανώς ο αρμόδιος υπάλληλος ξέχασε να αλλάξει θέση με αποτέλεσμα νωρίς το πρωί το πρώτο τρένο που μπήκε στο σταθμό να οδηγηθεί σε λάθος κατεύθυνση.

Δείτε φωτογραφίες….

Πηγή: lamiareport.gr