Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη 59η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα.

Ξεκίνησε σήμερα 31 Ιουλίου η προπώληση εισιτηρίων στην περιοχή του Αμπελώνα για την 59η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα 2018.

Θα μπορείτε να βρείτε τα εισιτήρια στα καταστήματα Master cafe, Sunff cafe, Arena cafe και NEON cafe,

Τιμές 8 €  LOCOMONDO και 10 € Βασίλης ΚαρράςΗ Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα θα ανοίξει τις πύλες της και φέτος το τριήμερο 24, 25, και 26 Αυγούστου, ενώ οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 23 Αυγούστου, στο γνωστό αισθητικό άλσος του Αγίου Γεωργίου στην “καρδιά” της πόλης του Αμπελώνα.

-Πέμπτη 23 Αυγούστου: Γιώργος Βελισσάριος, Τζένη Κατσιγιάννη, Ματίνα Μέρη, Σταύρος Ιωάννίδης, Σπύρος Μπουκόρος.

-Παρασκευή 24 Αυγούστου: LOCOMONDO

-Σάββατο 25 Αυγούστου: Βασίλης Καρράς

Κυριακή 26 Αυγούστου: Γιάννης Καψάλης, Γιώτα Γρίβα, Μάκης Τσίκος, Ζήσης Κασιάρας.

Ο θεσμός της Γιορτής Κρασιού ξεκίνησε το 1959, προβάλλοντας την ιδιαιτερότητα της περιοχής: «Αμπέλι – Σταφύλι – Κρασί».Αυτή η τολμηρή προσπάθεια για την εποχή και τα μέσα που διέθεταν τότε οι Αμπελωνίτες, ξεκίνησε με την υποστήριξη της Δ/νσης Γεωργίας της Νομαρχίας Λάρισας, των Ενόπλων Δυνάμεων , της Δ.Ε.Η. και του Τ.Ο.Ε.Β. Αμπελώνα – Μάτι Τυρνάβου και κατάφερε κάτι πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό για την εποχή εκείνη.

Πραγματοποιείται σ’ έναν πανέμορφο φυσικό χώρο 40 στρεμμάτων, που είναι κατάφυτος, διαμορφωμένος με τεχνητές λίμνες και σιντριβάνια, με πλακόστρωτους διαδρόμους και δύο κατάλληλα διαμορφωμένες εξέδρες, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζονται πιο σύνθετα δρώμενα.

Στόχος ήταν και είναι πάντα, η ευρύτερη προβολή του αμπελωνίτικου κρασιού, η καλλιέργεια ευνοϊκής καταναλωτικής συνείδησης γενικότερα για το κρασί, και εκτός της ψυχαγωγίας και η αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής μας.

Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα