Ο Καιρός σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΤΡΙΤΗ 31/7
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΜΕ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΛΙΓΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6Β ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 34°C ΚΑΙ ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 30°C ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/8
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5Β ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΙ 6-7Β ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 34°C ΚΑΙ ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 30°C ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ.

ΠΕΜΠΤΗ 2/8
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠ/ΣΟΥ.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5Β ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΙ 6-7Β ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 34°C ΚΑΙ ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 29°C ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/8
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΝΤΟΝΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠ/ΣΟ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5Β ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7Β ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 31°C ΚΑΙ ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 29°C ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/8
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΡΧΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4-5Β ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7-8Β ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 33°C ΚΑΙ ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 29°C ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/8
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4-5Β ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7Β ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 34°C ΚΑΙ ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 30°C ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ.

ΤΑΣΗ: Ο καιρος βελτιωνεται απο τις 5/8 και φαινεται να διατηρειται καλος στα πεδινα τμηματα εως και τις 13/8 τουλαχιστον με θερμοκρασιες καλες 32-34°C στα πεδινα τμηματα. Δεν φαινεται καποιο κυμα καυσωνα ενω η ασταθεια και οι καποιες τοπικες μπορες θα σημειωθουν στα ορεινα της βορειας κυριως χωρας. Οσο πιο νοτια τοσο πιο δυναμικο παρον θα φωναζει το καλοκαιρι αλλα ευτυχως οπως προειπα χωρις υψηλες θερμοκρασιες.

Βασίλειος Πανάκογλου – Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης – Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.