Από τη ζέστη στην αστάθεια – Καιρική ενημέρωση 23-29 Ιουλίου 2018


ΔΕΥΤΕΡΑ 23/7
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ.

ΑΝΕΜΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4-5Β ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΣΕ ΝΟΤΙΟΥΣ 3-4Β.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 19-37/40°C ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ 24-33°C ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.
ΤΡΙΤΗ 24/7
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ ΝΟΤΙΟΙ 3-4Β ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ 6-7Β.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 18-32/34°C ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ 23-30°C ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/7
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ.
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5-6Β ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 18-32/34°C ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ 24-30°C ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.
ΠΕΜΠΤΗ 26/7
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5-6Β ΣΤΟ ΟΝΙΟ ΚΑΙ 3-4Β ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 17-31/33°C ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ 23-29°C ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΡΧΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5Β ΣΤΟ ΟΝΙΟ ΚΑΙ 2-3Β ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 17-32/33°C ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ 23-29°C ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
ΑΝΕΜΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5-6Β ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ 4-5Β ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 17-32/34°C ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ 23-30°C ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 29/7
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.
ΑΝΕΜΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5Β ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 17-32/34°C ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ 23-30°C ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.
Βασίλειος Πανάκογλου – Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης – Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google