Στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας οι πολιτιστικές ομάδες που συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κοιλάδα των Τεμπών»


Στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας οι πολιτιστικές ομάδες που συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κοιλάδα των Τεμπών»

Κώστας Αγοραστός: Η παράδοση διατηρεί την πολιτισμική ειρήνη

Εκπροσώπους των πολιτιστικών ομάδων που συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κοιλάδα των Τεμπών» υποδέχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο σύλλογος γυναικών Μακρυχωρίου διοργανώνει Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Λαογραφίας ενώ συμμετέχουν στο Φεστιβάλ χορευτές και μουσικοί από τη Βουλγαρία και τη Τσεχία..

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μιλώντας προς τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων που συμμετέχουν στο φετινό Φεστιβάλ τόνισε τα εξής:

«Συγχαίρω το Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου για τη διοργάνωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά του σημαντικού αυτού εγχειρήματος και να ευχαριστήσω τους συλλόγους από τη Βουλγαρία και τη Τσεχία που συμμετέχουν φέτος στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Τεμπών. Ο πολιτισμός δίνει τη δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο να συμμετέχει στην εθνική ψυχή και να γίνει ο κρίκος μια αλυσίδας που δεν πρέπει να σπάσει ποτέ. Πρόκειται για μία αξιόλογη διεθνής, πολιτιστική και τουριστική διοργάνωση που στόχο έχει τη διατήρηση των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεων. Η παράδοση δημιουργεί αντιστάσεις ποιότητας αλλά ταυτόχρονα διατηρεί άσβεστη τη μνήμη η οποία μνήμη αποτελεί φάρο ελπίδας για τον κάθε λαό».

περιφερεια θεσσαλιας

περιφερεια θεσσαλιας

περιφερεια θεσσαλιας

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας