11 5 - Η Καλλιπεύκη του Κάτω Ολύμπου αφηγείται…

Η Καλλιπεύκη του Κάτω Ολύμπου αφηγείται…
Όλο το χωριό ξετυλίγει την κόκκινη κλωστή – Απ’ την πλατεία, στα δρομάκια, στις αυλές, στο δάσος!

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το διήμερο αφήγησης και παραμυθιών «Η Καλλιπεύκη αφηγείται», που οργάνωσε ο Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», με «κεράσματα» του προφορικού λόγου, στις 14 και 15 Ιουλίου, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ, στην Πατωμένη με τα παραμύθια της Αγνής Στρουμπούλη, που ευχαρίστησαν μικρούς και μεγάλους.

Το αποτέλεσμα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Η συμμετοχή ντόπιων και επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική. Η γνώση, που μοιράστηκε απλόχερα και απλά, από την Αγνή Στρουμπούλη, ενθουσίασε όλες που παρακολούθησαν το εργαστήρι (15 άτομα – «το παραμύθι ως αθάνατο νερό»)!

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι οικοδεσπότες στην αυλή και οι νοικοκυρές της γειτονιάς στη βρύση, προσέφεραν από καρδιάς! Οι αφηγήσεις των ντόπιων κυρίως, με έθιμα και μνήμες για το «γάμος, προίκα, προξενιό», ανασύρθηκαν από τη μνήμη και οι επισκέπτες παραμυθάδες μαθητευόμενοι ή όχι αφηγήθηκαν ανάλογα παραμύθια.

Οι επισκέπτες, γνωρίστηκαν με τους ντόπιους, συζήτησαν, αντάλλαξαν στοιχεία επικοινωνίας, έκαναν επισκέψεις σε σπίτια!

Οι «μαγείρισσες» τα κατάφεραν και πάμπολλοι δοκίμασαν φαγητά, που έχουν ξεχαστεί ακόμα κι από τους Καλλιπευκιώτες, όπως οι «αρανστές» και το «αυγονέρι» (ζυμαρικά της στιγμής με αλεύρι με διάφορα καρυκεύματα και κύρια κόκκινο πιπέρι – αυγά ζεματισμένα σε νερό «ποσέ»)!

Μικροί και μεγάλοι, ξετρελάθηκαν με τα παιγνίδια στην πλατεία του χωριού και οι θεατές απολάμβαναν τη συμμετοχή ανασύροντας μνήμες!

Όσο για τα παραμύθια… ταξίδεψαν όλους σε τόπους μακρινούς ή κοντινούς, στο χώρο ή στο χρόνο, πραγματικά παραμυθένιους…

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΕΜΠΩΝ

Στόχος των οργανωτών, ήταν η συμμετοχή όλων και όχι μόνο ως ακροατών. Και αυτό επετεύχθη σε μέγιστο βαθμό, στην αυλή, στη βρύση, στους δρόμους, στην πλατεία στο δάσος και… «ξετυλίχτηκε η κόκκινη κλωστή»… Η διαχρονική του παραμυθιού και της αφήγησης, επέδρασαν ευεργετικά σε όλους, μικρούς και μεγάλους και πολλοί είχαν κάτι να πουν, κάτι να αφηγηθούν, κάτι μοιραστούν…

Το Δ.Σ. του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», ευχαριστεί θερμά την κ. Αγνή Στρουμπούλη, τις συμμετέχουσες στο εργαστήριο, του επισκέπτες, τις κυρίες του χωριού του προσέφεραν πάμπολλα εδέσματα, όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση και όλους που συμμετείχαν, ντόπιους και επισκέπτες

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

kallipefki3 1 e1531861072844 - Η Καλλιπεύκη του Κάτω Ολύμπου αφηγείται…

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011-2016 Tirnavitikanea.com 2016-2018 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *