Μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική και χορό μας χάρισε ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου, στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μακρυχώρι την Κυριακή 15 Ιουλίου, στα πλαίσια του 3ου Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Λαογραφίας με τίτλο «ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ». Συμμετείχαν ομάδες παραδοσιακού χορού από την Τσεχία και τη Βουλγαρία, καθώς και η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και φυσικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους μας να γνωρίσουμε «την παράδοση πέρα από τα σύνορα», να διακρίνουν τα κοινά στοιχεία, αλλά και τις διαφορές των παραδοσιακών χορών και της μουσικής των ευρωπαϊκών χωρών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κυρίτσης, Γιώργος Ντόντος, Αθαν. Καραναστάσης και Δημ. Μαϊμάρης, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Ελάτειας και Μακρυχωρίου Αντ. Γκανάτσιος και Άννα Μαγαλιού – Καραπάνου αντίστοιχα, οι υποψήφιοι Παύλος Μπουλώτας και Γιάννης Ζάρρας και φίλοι.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Μανώλης συναντήθηκε με ομάδα χορευτών από την Τσεχία τους οποίους καλωσόρισε και συνεχάρη για την παρουσία τους στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού. Επίσης συνεχάρη, τις γυναίκες του συλλόγου και τους εθελοντές, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε χθες βράδυ στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Μακρυχωρίου, για να παρακολουθήσουν την κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ και φυσικά τον «αρχιμάγειρα» του καλλιτεχνικού προγράμματος και χοροδιδάσκαλο των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου κ. Βαγγέλη Μάγειρα.

ΜΑΝΩΛΗΣ

festival-makruxwri-tempon

festival-makruxwri-tempon

ΤΕΜΠΩΝ

ΤΕΜΠΩΝ

ΤΕΜΠΩΝ

ΤΕΜΠΩΝ

ΤΕΜΠΩΝ

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011-2016 Tirnavitikanea.com 2016-2018 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *