23 Ιανουαρίου 2022

Τυρναβίτικα Νέα

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου

ΛΑΡΙΣΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΙΓΝΑΤΙΟΣ, ΚΗΔΕΙΑ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου

Λάρισα

Σήμερα το πρωί του Σαββάτου (7-10 π.μ.) θα τελεστεί η θεία λειτουργία και στις 11 π.μ. με την άφιξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου θα ξεκινήσει η Εξόδιος Ακολουθία.

Θα εκφωνήσουν ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο τοποτηρητής μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, η δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου (γενέτειρα πόλη του μακαριστού) και ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης π. Αχίλλιος.

Θα ακολουθήσει περιφορά στους δρόμους γύρω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου και θα πραγματοποιηθεί η ταφή πίσω από τον ιερό ναό, όπως ήταν και η επιθυμία του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Ιγνατίου.

Λάρισα

Επίσης,  από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας ανακοινώνονται οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη λιτάνευση του σκηνώματος του Μητροπολίτη, αύριο Σάββατο:

«1.Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ο Υ Μ Ε τη διέλευση κάθε είδους οχήματος στις παρακάτω οδούς, από ώρα 11:30΄ της 14-07-2018 και μέχρι το πέρας της τελετής:

α. οδός Μανωλάκη (από την οδό Ηφαίστου έως τη Γέφυρα Αλκαζάρ)

β. οδός Πολυκάρπου (από την οδό Βενιζέλου έως τον Ιερό Ναό Αγ. Αχιλλίου)

γ. οδός Μελετίου (από την οδό Βενιζέλου έως την οδό Μανωλάκη)

δ. οδός Κοζάνης (από την οδό Δωροθέου έως τη Γέφυρα Αλκαζάρ)

ε. οδός Καλλιθέας (από την οδό Τζαβέλα έως τη Γέφυρα Αλκαζάρ)


στ. οδός Γεωργιάδου προς έξοδο πόλεως (από τη Γέφυρα Αλκαζάρ έως την οδό Ζωοδόχου Πηγής)

2.Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία».

 

τυρναβος, google

κατσάνης, youtube.com


Pin It on Pinterest