Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πλήθους κόσμου από τον Αμπελώνα και την ευρύτερη περιοχή τίμησαν την παραμονή και ανήμερα της γιορτής την μνήμη του Αγίου Παϊσίου στον χώρο του ιερού παρεκκλησίου που είναι αφιερωμένο στο νέο Άγιο της εκκλησίας μας τον Άγιο Παΐσιο που κατασκευάστηκε στον χώρο του στρατοπέδου «Παπαβασιλοπούλου», στον Αμπελώνα.

anigif ambelon rizoulis - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο παρεκκλήσι το οποίο κατασκευάστηκε μετά από πρωτοβουλία του τότε διοικητή του στρατοπέδου, συνταγματάρχη σήμερα Μηχανικού, Κωνσταντίνου Κωστόπουλου.

Την παραμονή της γιορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός ενώ ανήμερα της γιορτής, προεξάρχοντος του προϊσταμένου του ενοριακού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμπελώνα αρχιμανδρίτη π. Αντωνίου Καρυώτη, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία και το απόγευμα σήμερα της ίδιας ημέρας μεθεόρτος εσπερινός.

Ο ιερός ναός του Αγίου Παϊσίου στο στρατόπεδο του Αμπελώνα είναι ίσως ο πρώτος ναός στη μνήμη του και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου τιμάται από πιστούς από όλη την Ελλάδα.

Τα θυρανοίξιά του τελέστηκαν από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο τον Ιούνιο του 2016 μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης θρησκευτικής κατάνυξης. Η αγιογράφηση του ναού έγινε από τον αγιογράφο Βάιο Γαλάνη.

Φωτογραφίες της κ. Αντωνίας Κοκκίνου

ampelonas1 1 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas2 1 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas3 1 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas4 1 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas5 1 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas6 1 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas7 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas8 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas9 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas10 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas11 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas12 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas13 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas14 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas15 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas16 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas17 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas18 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas19 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas20 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas21 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)ampelonas22 - Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)

 

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14373 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*