25 Ιανουαρίου 2022

Τυρναβίτικα Νέα

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παΐσιο στον Αμπελώνα. (Φώτο)

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πλήθους κόσμου από τον Αμπελώνα και την ευρύτερη περιοχή τίμησαν την παραμονή και ανήμερα της γιορτής την μνήμη του Αγίου Παϊσίου στον χώρο του ιερού παρεκκλησίου που είναι αφιερωμένο στο νέο Άγιο της εκκλησίας μας τον Άγιο Παΐσιο που κατασκευάστηκε στον χώρο του στρατοπέδου «Παπαβασιλοπούλου», στον Αμπελώνα.

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο παρεκκλήσι το οποίο κατασκευάστηκε μετά από πρωτοβουλία του τότε διοικητή του στρατοπέδου, συνταγματάρχη σήμερα Μηχανικού, Κωνσταντίνου Κωστόπουλου.

Την παραμονή της γιορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός ενώ ανήμερα της γιορτής, προεξάρχοντος του προϊσταμένου του ενοριακού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμπελώνα αρχιμανδρίτη π. Αντωνίου Καρυώτη, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία και το απόγευμα σήμερα της ίδιας ημέρας μεθεόρτος εσπερινός.


Ο ιερός ναός του Αγίου Παϊσίου στο στρατόπεδο του Αμπελώνα είναι ίσως ο πρώτος ναός στη μνήμη του και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου τιμάται από πιστούς από όλη την Ελλάδα.

Τα θυρανοίξιά του τελέστηκαν από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο τον Ιούνιο του 2016 μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης θρησκευτικής κατάνυξης. Η αγιογράφηση του ναού έγινε από τον αγιογράφο Βάιο Γαλάνη.

Φωτογραφίες της κ. Αντωνίας Κοκκίνου

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

τυρναβος, google

κατσάνης, youtube.com


Pin It on Pinterest