Έντονη δυσοσμία αναδύεται το τελευταίο διάστημα από τους κάδους στον Αμπελώνα και στον Τύρναβο.

Έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους στις γειτονιές του Αμπελώνα και Τυρνάβου για τους κάδους που δεν πλένονται. Η δυσοσμία είναι ανυπόφορη ειδικά στα σημεία όπου οι κάδοι βρίσκονται μπροστά σε σπίτια και αυλές ενώ το πρόβλημα γίνεται εντονότερο ειδικά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Σε αρκετές γειτονιές όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται οι κάδοι δεν έχουν πλυθεί καθόλου, με ότι συνεπάγεται αυτό για την δημόσια υγεία, ενώ τονίζουν ότι θα έπρεπε να επιχειρηθεί ακόμη και επιτόπου το πλύσιμό τους με στόχο τον περιορισμό του προβλήματος των οσμών των κάδων.

Επίσης να πούμε ότι θα πρέπει ωστόσο να συμβάλλουν και οι ίδιοι οι δημότες τηρώντας τον κανονισμό καθαριότητας και να τοποθετούν τα απορρίμματά τους συσκευασμένα σε καλά κλεισμένους και ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους και να αποφεύγουν τη ρίψη μέσα στους κάδους, αλλοιωμένων τροφίμων και άλλων υλικών που όταν εκτίθενται στη ζέστη, προκαλούν μεγαλύτερη δυσοσμία.

Οι κάτοικοι του Αμπελώνα μας αναφέρουν – “Οι κάδοι που βάζουμε τα σκουπίδια έχουν να πλυθούν, δεν ξέρουμε και εμείς από πότε ή ποτέ…. Με 38 βαθμούς βρωμάνε απίστευτα και εμείς που μένουμε απέναντι δε μπορούμε να κάτσουμε στην αυλή μας, ούτε να ανοίξουμε το παράθυρο. Επίσης βγαίνουμε για καφέ και βρωμάει ο τόπος. Τι θα γίνει; Θα ενδιαφερθεί κανείς;”

 

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011-2016 Tirnavitikanea.com 2016-2018 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

  1. και να ηταν μονο οι καδοι…… τα χορτα που ειναι ακούρευτα και εχουν βρει καταφύγιο τα φίδια, τα φρεάτια βουλωμένα , λακκούβες, φωτισμός κ.α πολλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *