Δεν άντεξε το bullying και κρεμάστηκε 16χρονη μαθήτρια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ


Οι συμμαθητές της ξεκίνησαν σκληρό bullying στα social media…
Απαρηγόρητοι οι γονείς της Sian Waterhouse μετά την αυτοκτονία της. Η ευαίσθητη 16χρονη δεν άντεξε το σκληρό bullying που δεχόταν στα social media και κρεμάστηκε λίγο πριν από τις εξετάσεις της.

Η Sian Waterhouse χρησιμοποιούσε συχνά το Snapchat και το Facebook με το κινητό που της έκαναν δώρο τα Χριστούγεννα. Οι συμμαθητές της ξεκίνησαν σκληρό bullying στα social media με αποτέλεσμα να αυτοτραυματίζεται.

Ανυπομονούσε για τον σχολικό και ξαφνικά βρέθηκε κρεμασμένη από τον πατριό της στο σπίτι τους στο Morecambe τον περασμένο Φεβρουάριο. Η 16χρονη είχε παραπεμφθεί στην υπηρεσία ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων (CAMHS) μετά από μια περίοδο αυτοτραυματισμών. Βγήκε λίγο καιρό πριν από τα 16α γενέθλιά της.


Ο πατριός της Philip Noyland είπε ότι ήταν ένα φυσιολογικό παιδί που αγαπούσε το σχολείο και ενδιαφερόταν για τα πάντα. «Περνούσε πάντα καλά, γελούσε και έκανε αστεία. Ήταν καλά μέχρι που πήρε το κινητό για τα Χριστούγεννα. Ήταν συνέχεια με το κινητό στο χέρι».


Άρχισε να παίρνει φαρμακευτική αγωγή λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2017. Της είπαν όμως ότι είναι πολύ μεγάλη για να ξανασυνδεθεί με την ομάδα του CAHMS και της έδωσαν μια ήπια δόση αντικαταθλιπτικών. Τον Φεβρουάριο άρχισε να έχει προβλήματα με τους συμμαθητές της που της έκαναν bullying.

Ενώ προετοιμαζόταν για τις εξετάσεις της, είχε βγει για ψώνια και γύρισε σπίτι. Ο πατριός της την άκουσε να μπαίνει σπίτι και πήγε να την τσεκάρει κάποιες φορές. «Όλα φαίνονταν καλά. Έφτιαχνε τσάι για μια φίλη της και την ίδια. Ξάπλωσα το απόγευμα και άκουσα την πίσω πόρτα. Σκέφτηκα ότι η Sian ανέβαινε πάνω. Της έστειλα μήνυμα αν είναι καλά και δεν μου απάντησε. Κατέβηκα να τη δω. Στο τραπέζι υπήρχε ένα σημείωμα και την είδα».
Το bullying την έσπρωξε στην αυτοκτονία

Η 16χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και πέθανε δύο μέρες αργότερα. «Πριν από την πρώτη φορά που αυτοτραυματίστηκε, δεν έδειχνε κανένα καταθλιπτικό σημάδι. Ανυπομονούσε για τον σχολικό χορό. Φαινόταν να είναι ο στόχος της. Έμαθα ότι είχε κάποια προβλήματα με φίλους της και με ποιους κάνει παρέα. Υπήρχαν θέματα bullying και της είπα να μπλοκάρει τους αριθμούς τους από το τηλέφωνό της. Από ό,τι μου είπε το έκανε» σημείωσε η μητέρα της Ann.

«Στις 18 Φεβρουαρίου πήγε στο Preston για ψώνια με μια φίλη. Ήταν λίγο ανήσυχη για εκείνους που της έκαναν bullying. Της είπα να καλέσει την αστυνομία αν συμβεί κάτι. Με πήρε τηλέφωνο εκείνο το απόγευμα και φαινόταν σε καλή διάθεση και χαρούμενη. Μου είπε ότι είχε αγοράσει καινούρια ρούχα για το πάρτι ενός φίλου την επόμεη εβδομάδα. Την πήρα στις 3:30 και μου είπε ότι θα δοκίμαζε τα νέα της ρούχα να τα δω. Θα έβγαινα έξω και έφυγα από το σπίτι γύρω στις 6. Την ενθάρρυνα να κάνει επανάληψη για τις εξετάσεις της. Της τηλεφώνησα εκείνο το απόγευμα και μου ακούστηκε λίγο πεσμένη. Αλλά μου είπε ότι ήταν καλά. Μετά τη βρήκε ο Phillip».

Ο πατέρας της Paul Waterhouse ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είχε λαμπρή προσωπικότητα. «Αλλά οι άνθρωποι είναι υπέροχοι στο να κρύβουν την κατάστασή τους. Ένα περιστατικό το 2017 με ένα αγόρι την προβλημάτισε αλλά δεν έδειχνε πεσμένη ή καταθλιπτική».

Πηγή: Dailymail

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest