Απαγωγή σε μπουζουξίδικο της Λάρισας

ΛΑΡΙΣΑ


Του Κώστα Γκιάστα


Και ξαφνικά γίνεται μια απαγωγή από την Αθήνα. «Βουτάνε» τον Θανάση Βισκαδουράκη λίγο πριν το μυστήριο ενός γάμου και τον φέρνουν στη Λάρισα. Τον οδηγούν δεμένο σε ένα υπόγειο ενός μπουζουξίδικου της πόλης. Οι φίλοι του γαμπρού όμως δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ο Νίκος Βουρλιώτης και ο Ηλίας Μελέτης ξεκινούν από την πρωτεύουσα με μια νεκροφόρα να έρθουν να τον βρούνε. Πέφτουν όμως σε έναν τρελό οδηγό που λέγεται Δημήτρης Σταρόβας. Ψάχνουν στενό παρά στενό, σοκάκι παρά σοκάκι στην προσπάθειά τους να τον εντοπίσουν και να τον οδηγήσουν πίσω στο μυστήριο. Ο χρόνος πιέζει μα οι αναποδιές δεν τελειώνουν…


Φυσικά και δεν πρόκειται περί πραγματικών περιστατικών. Είναι ένα απόσπασμα από την ταινία “Bachelor 3” τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στη Λάρισα με το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων περαστικών να είναι μεγάλο.

«Με απήγαγαν την ώρα του γάμου. Τώρα πρέπει να με πάνε πίσω» εξηγεί για λογαριασμό της «Ε» ο ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης που υποδύεται τον Ρένο, τον γαμπρό στην ταινία και αν μη τι άλλο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το θετικό για τον ίδιο βέβαια είναι πως «παίζει» σχεδόν εντός έδρας μια και η σύζυγός του και μητέρα του παιδιού τους, Ιερώνυμου στο όνομα, έχει καταγωγή από τη Θεσσαλία.

«Για τις καλοκαιρινές μας διακοπές επιλέγουμε τον Αγιόκαμπο στη Λάρισα, οπότε το μέρος, ούτως ή άλλως ήταν γνώριμο για μένα» λέει στην «Ε» και συνεχίζει: «Στη Λάρισα ολοκληρώσαμε τα γυρίσματα και είναι μια πόλη που μας υποδέχθηκε πολύ θερμά».

Είναι μια ιδιαίτερα φιλόξενη πόλη. Εμείς την αγαπάμε λόγω των παραστάσεων που δίνουμε κάθε καλοκαίρι εδώ. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε παίξει και χειμώνα στη Λάρισα. Είναι μια πολύ ζωντανή πόλη με έντονη νυχτερινή ζωή. Με τα καφέ της που τη χαρακτηρίζουν».

Ρωτάμε τον γνωστό ηθοποιό για το πώς είναι τα πράγματα στον ελληνικό κινηματογράφο σε περίοδο οικονομικής κρίσης και μας απαντά φυσιολογικά πως …«είναι δύσκολα όπως είναι τα πάντα στην Ελλάδα τώρα. Περνάει μια κρίση τόσο ο κινηματογράφος όσο και η τηλεόραση» λέει. «Αγωνιζόμαστε», προσθέτει και μοιράζει συγχαρητήρια «στον Παντελή Καλατζή και τον Γιάννη Καγιούλη που βάζουν το χέρι στην τσέπη για να γίνει αυτή η ταινία γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να την κάνεις πράξη στη σημερινή εποχή». Και το αιτιολογεί με το ζήτημα των φορολογιών «τουλάχιστον για εμάς πήγε καλά στο ζήτημα των εισιτηρίων το Bachelor 2». Έτσι, δίχως να το σκεφτούν και πολύ έκαναν και το “Bachelor 3” και στις 25 Δεκεμβρίου βγαίνει εκ νέου στις μεγάλες αίθουσες.

Για τον ρόλο της επαρχίας στην ταινία λέει πως «παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην ταινία. Η πρώτη γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη στα Χανιά και η τρίτη στη Λάρισα. Κάτι σημαίνει αυτό» τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει πως το φετινό καλοκαίρι θα το περάσει στον Αγιόκαμπο τον οποίο και προτιμά.

 Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

ΛΑΡΙΣΑ

ΛΑΡΙΣΑ

ΛΑΡΙΣΑ

ΛΑΡΙΣΑ

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest