Τυρναβίτικα Νέα

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: “Ο ΕΛΓΑ να αποδεχθεί τα δίκαια αιτήματα των πληγέντων παραγωγών”.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Ανακοίνωση της παράταξης “Δράση Πολιτών” Τυρνάβου.


Δυσμενείς καιρικές συνθήκες- παρατεταμένες βροχοπτώσεις και απότομη μεταβολή  της θερμοκρασίας – είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ποικιλίες ροδακίνων και νεκταρινιών που βρίσκονταν , μάλιστα, στο στάδιο της συγκομιδής.


Το γεγονός αυτό, όπως είναι φυσικό, επιδείνωσε την οικονομική κατάσταση εκατοντάδων αγροτών του Δήμου Τυρνάβου, οι οποίοι πλήττονται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το ίδιο ζημιογόνο αίτιο, αν αναλογισθεί κανείς τις τριήμερες βροχοπτώσεις που συνέβησαν τον Ιούλιο του 2017 με τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα.

Τούτων δοθέντων, η δημοτική παράταξη “Δράση Πολιτών” απαιτεί από τον ΕΛΓΑ την ικανοποίηση δυο αυτονόητων αιτημάτων:
Α)Ζητάμε να δοθούν οι αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις του 2017.Η προκληθείσα καταστροφή ήταν εξόφθαλμη, δεν αμφισβητείται και για αυτό θα πρέπει να καταβληθούν οι δέουσες αποζημιώσεις μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός.
Β)Ζητάμε άμεσα, ει δυνατόν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης από τις νέες βροχοπτώσεις.Η εμπειρία από το συγκεκριμένο ζημιογόνο αίτιο ήδη υπάρχει στις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και έτσι πιστεύουμε ότι ο μηχανισμός του Οργανισμού μπορεί να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς τα λάθη , τις παραλείψεις και τις αβελτηρίες του παρελθόντος, αν βέβαια υπάρχει και η απαραίτητη πολιτική βούληση.
Σε διαφορετική περίπτωση, ας γνωρίζει η πολιτική ηγεσία του ΕΛΓΑ ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κινηθούν δικαστικά, για να βρουν το δίκιο τους.
Προκειμένου να αποσοβηθούν, λοιπόν , δυσάρεστες για όλους καταστάσεις, η πολιτική ηγεσία του ΕΛΓΑ πρέπει να ακούσει τα δίκαια των πληγέντων παραγωγών και να προχωρήσει στην τάχιστα ικανοποίησή τους.
Οι αγρότες αναμένουν την έμπρακτη ενίσχυση του Οργανισμού που οι ίδιοι με τα χρήματά τους στηρίζουν.
30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: "Ο ΕΛΓΑ να αποδεχθεί τα δίκαια αιτήματα των πληγέντων παραγωγών".

collage - ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: "Ο ΕΛΓΑ να αποδεχθεί τα δίκαια αιτήματα των πληγέντων παραγωγών".


Pin It on Pinterest