92χρονη σκότωσε τον γιο της επειδή ήθελε να τη βάλει σε οίκο ευγηρίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ


Μια 92χρονη γυναίκα στις ΗΠΑ φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τον γιο της, επειδή της είπε πως σκόπευε να τη στείλει σε οίκο ευγηρίας.

Η αστυνομία στην Πολιτεία Αριζόνα ανακοίνωσε πως η Άνα Μέι Μπλέσινγκ συνελήφθη τη Δευτέρα, στο σπίτι στα προάστια του Φοίνιξ που μοιραζόταν με τον 72χρονο γιο της.    Δικαστικοί διευκρίνισαν πως τέθηκε υπό κράτηση και η εγγύηση για την προσωρινή απελευθέρωσή της με περιοριστικούς όρους ορίστηκε στα 500.000 δολάρια.

Κατά τη σύντομη εμφάνισή της ενώπιον δικαστηρίου, η ίδια δεν δήλωσε αθώα ή ένοχη, ενώ δεν είναι σαφές αν έχει δικηγόρο.


Η Μπλέσινγκ ομολόγησε στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν ότι έκρυψε δύο πιστόλια στις τσέπες της ρόμπας της και πήγε να αναμετρηθεί με τον γιο της στο υπνοδωμάτιό του. Του προκάλεσε πολλαπλά τραύματα, ανέφερε το γραφείο του σερίφη στην Κομητεία Μαρικόπα σε ανακοίνωσή του.   Η 92χρονη είπε επίσης ότι κατόπιν προσπάθησε να στρέψει τα πιστόλια στην 57χρονη σύντροφο του γιου της, αλλά αυτή κατάφερε να της πάρει τα όπλα έπειτα από πάλη, πρόσθεσε το γραφείο του σερίφη.


Η Μπλέσινγκ καθόταν σε ανακλινόμενο κάθισμα στο υπνοδωμάτιό της όταν συνελήφθη, ενώ αρνιόταν να βγει από το σπίτι.   Είπε στους αστυνομικούς ότι αναμετρήθηκε με τον γιο της επειδή είχε την πρόθεση να τη στείλει σε οίκο ευγηρίας διότι, όπως της είπε, ήταν δύσκολο να ζει μαζί της.   Η Μπλέσινγκ είπε στους αστυνομικούς πως πρέπει να την «κοιμίσουν» για την πράξη της και ότι ήθελε να αυτοκτονήσει.

Η 92χρονη αφηγήθηκε πως είχε αγοράσει το ένα από τα πιστόλια και ότι το άλλο της το είχε δώσει ο εκλιπών σύζυγός της, πάντως πρόσθεσε πως τα δύο όπλα είχαν να χρησιμοποιηθούν από τη δεκαετία του 1970.   Η αστυνομία διευκρίνισε ότι στελέχη της είχαν επισκεφθεί ξανά το σπίτι, έπειτα από καταγγελία που δέχθηκε για διένεξη ανάμεσα στην υπερήλικη γυναίκα και τον γιο της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters Πηγή: www.lifo.gr

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest