Λάρισα: Δημοπρατείται το νότιο τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή

ΛΑΡΙΣΑ


Κώστας Αγοραστός: «Μεγάλο έργο που αναμορφώνει στο σύνολό της νότια είσοδο της Λάρισας»

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το έργο που αφορά την ριζική αναμόρφωση του νότιου τμήματος της λεωφόρου Καραμανλή από το 303 ΠΕΒ μέχρι και την γέφυρα της Περιφερειακής Οδού Τρικάλων. Συγκεκριμένα μετά τον έλεγχο των τευχών δημοπράτησης που συντάχθηκαν και υποβλήθηκαν στη Διαχειριστική Αρχή από τον Φορέα Υλοποίησης που είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας, προεγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 : «ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Χ.Θ. 3+330 ΕΩΣ Χ.Θ. 5+690», προϋπολογισμού 11.500.000,00 € με ΦΠΑ. Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους μέσω του ΕΣΠΑ / ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

Αφορά στην κατασκευή του οδικού τμήματος της Λεωφόρου Καραμανλή (Παλαιά Εθνική Οδός Αθήνας –Θεσσαλονίκης) στην πόλη της Λάρισας, από τον ισόπεδο κόμβο με την Οδό Σεμερτζίδη έως και την προσαρμογή στον ισόπεδο κόμβο με την Οδό Διγενή, με την κατασκευή τριών (3) κυκλικών κόμβων καθώς και το αντίστοιχο παράπλευρο δίκτυο. Το συνολικό μήκος της αρτηρίας ανέρχεται σε 2,40km συμπεριλαμβανομένων των προσαρμογών της στην υφιστάμενη οδό στην αρχή και το τέλος της.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με σχεδιασμό, προγραμματισμό και σκληρή δουλειά των υπηρεσιών μας υλοποιούμε έργα τα οποία ήταν ζητούμενα εδώ και σαράντα χρόνια. Έργα για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και την διακίνηση των εμπορευμάτων. Με έργα ουσίας, διαγενεακά, αλλάζουμε την όψη της Λάρισας και αποσυμφορούμε την κυκλοφορία. Σύντομα δημοπρατούμε ακόμα ένα μεγάλο έργο, την συνέχιση του νότιου τμήματος της λεωφόρου Καραμανλή. Δηλαδή από το 303 ΠΕΒ έως και τον κόμβο της Βιοκαρπέτ. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 11,5 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει την κατασκευή κύριας οδού 2,4 χλμ, τρεις κυκλικούς κόμβους, παράπλευρο δίκτυο και αναμορφώνει στο σύνολό του την νότια είσοδο της Λάρισας η οποία βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Με τους Περιφερειακού δρόμους που υλοποιούμε σε Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο και Καρδίτσα στηρίζουμε θέσεις εργασίας, και ρίχνουμε χρήμα στην πραγματική οικονομία».


πλήρες κείμενο

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest