Ο Δήμος Τεμπών σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς των Αμπελακίων διοργάνωσαν την Κυριακή το πρωί  εκδήλωση προς τιμήν των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών που πολέμησαν και θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι το ελληνικό έδαφος κατά τον 1Ο και 2Ο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου στα Αμπελάκια, που πρόσφατα ανεγέρθηκε από το Δήμο Τεμπών.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο ιερέας των Αμπελακίων π.Βασίλης και παραβρέθηκαν ο δρ. Νίκος Λυγερός,ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας  κ.Γεώργιος Λαδόπουλος ,ο αντιδήμαρχος κ.Κώστας Τσεργάς,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Γεώργιος Μανώλης,Δημήτρης Τσέτσιλας,Αθανάσιος Καραναστάσης ,ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αμπελακίων κ.Σωτήρης Μιχαλάκης,μέλη τοπικού συμβουλίου ,ο πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας,ο Διοικητής τους Α.Τ Τεμπών κ.Πρόδρομος Χαρισμανίδης ,εκρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος ,Πρέσβης  κ.Νίκος Κανέλος κ.α
Στη συνέχεια, ακολούθησε  ανοιχτή διάλεξη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μανιαρείου Σχολής Αμπελακίων (Δημοτικό Σχολείο) από τον στρατηγικό σύμβουλο και αναλυτή δρ. Νίκο Λυγερό, με θέμα: «ΟΙ Anzacs ως στρατηγική θυσία για την Ελλάδα».

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος κ.Κώστας Τσέργας που απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό  εκ μέρους του Δημάρχου Τεμπών κ.Κώστα Κολλάτου,όπως επίσης χαιρετισμό απεύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας  κ.Γεώργιος Λαδόπουλος .

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ.Λυγερός ξεναγήθηκε στα ιστορικά Αμπελάκια και δέχθηκε αναμνηστικά δώρα απο τους εκπροσώπους του Δήμου Τεμπών.

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011-2016 Tirnavitikanea.com 2016-2018 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *