Πρόβα πένθους στη Βρετανία για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΣΟΣ

Για πρώτη φορά υπουργοί της Βρετανίας είχαν την επίβλεψη των σχεδιασμών για το τι θα συμβεί όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ καθώς πραγματοποιήθηκε μυστική άσκηση στο Whitehall με αντικείμενο τις προετοιμασίες για 10 ημέρες εθνικού πένθους.

Η άσκηση, υπό την ονομασία «Castle Dove», επικεντρώθηκε στην ημέρα μετά τον θάνατο της βασίλισσας, με τους υπουργούς να αποφασίζουν πότε η πρωθυπουργός θα προέβαινε σε δημόσιες δηλώσεις.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, δεν ήταν προβληματισμοί για την υγεία της βασίλισσας που αποτέλεσαν τον λόγο της άσκησης, ωστόσο έλαβε χώρα μία εβδομάδα αφού η 92χρονη Ελισάβετ δεν παρέστη σε λειτουργία στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου επειδή δεν ένιωθε καλά.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης ανανεώνουν συνεχώς το σχετικό σχέδιο, γνωστό ως «London Bridge», ωστόσο αξιωματούχος του Whitehall παραδέχτηκε πως η έκταση της άσκησης ήταν «άνευ προηγουμένου». Όπως σημείωσε, πρόκειται για την πρώτη φορά που πολλοί διαφορετικοί υπουργοί βρέθηκαν στην ίδια αίθουσα, καθώς προηγουμένως σε τέτοιου είδους δραστηριότητες συμμετείχαν σαφώς πιο χαμηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών του πένθους, 600 μέλη του Συμβουλίου του στέμματος θα βρεθούν στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ για να επικυρώσουν τη στέψη του νέου βασιλιά. Η σορός της βασίλισσας στη συνέχεια θα βρίσκεται για τέσσερις ημέρες στο Westminster Hall όπου όπου πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής.

Πηγή: www.cnn.gr

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13498 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*