Λάρισα: Εντείνονται οι προετοιμασίες για την Εξόδιο Ακολουθία του Ιγνατίου

ΛΑΡΙΣΑ


Στη Λάρισα επέστρεψαν προχθές βράδυ οι στενοί συνεργάτες του μακαριστού μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιου και αγαπητά του πνευματικά τέκνα, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός. Η άφιξη των δύο ιερέων στη Μητρόπολη σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση για τη μεταφορά της σορού του μακαριστού Ιγνατίου στη Λάρισα με ειδική πτήση, καθώς ολοκληρώθηκαν οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Στο μεταξύ, την πρώτη Θεία Λειτουργία στη Λάρισα, ως τοποτηρητής της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, τέλεσε χθες το πρωί ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος. Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στη συνοικία της Νεάπολης, συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών, ενώ ο τοποτηρητής τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου. Υπενθυμίζεται πως με εντολή του σεβ. τοποτηρητή Ιγνατίου, αύριο Κυριακή σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Ποιμενάρχου της Μητροπόλεως Λαρίσης κυρού Ιγνατίου.

Γ.Ρ.

Η Εξόδιος Ακολουθία

Όσον αφορά στις προβλεπόμενες διαδικασίες της εξοδίου Ακολουθίας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», όταν με το καλό φθάσει η σορός του μακαριστού Μητροπολίτη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, θα τελεστεί επιτόπου το πρώτο τρισάγιο στη μνήμη του κυρού Ιγνατίου. Το πρώτο βράδυ παραμονής του σκηνώματος, ο τοποτηρητής μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος θα προεξάρχει της αγρυπνίας που θα τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο, ενώ όλο το βράδυ θα ψάλλονται τα ιερά Ευαγγέλια.

Στην Εξόδιο Ακολουθία θα παραστούν ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος και πάρα πολλοί αρχιερείς απ’ όλη τη χώρα, ενώ θα μιλήσουν ο αρχιγραμματέας της Αρχιεπισκοπής, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, η δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου (η οποία τύχαινε να είναι και προσωπική του φίλη) και ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης π. Αχίλλιος.

Ακολούθως θα γίνει η περιφορά της σορού, με την πομπή να κατεβαίνει από το δρομάκι που καταλήγει στο άλογο της πόλης για να ανέβει μέσω της οδού Πολυκάρπου και να καταλήξει στο σημείο ταφής, πίσω από το ιερό του Αγίου Αχιλλίου.

 

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία – http://www.eleftheria.gr

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest