Στον Τύρναβο «οδός μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Οι καμπάνες χθες το πρωί στον Τύρναβο χτυπούσαν πένθιμα και το κακό μαντάτο από στόμα σε στόμα μεταφέρθηκε σε όλη την πόλη.

Έφυγε από τον εφήμερο αυτόν κόσμο για να βρεθεί πλάι στους αγγέλους και τους αγίους της πίστης μας. Έφυγε ο αγαπημένος μητροπολίτης, ο πνευματικός πατέρας και των Τυρναβιτών, ο Λαρίσης και Τυρνάβου κυρός Ιγνάτιος.

Ιδιαίτερα συγκινημένος για την απώλεια του μητροπολίτη κυρού Ιγνατίου ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης. Για την απώλεια ενός πνευματικού ανθρώπου με μεγάλη προσφορά στα 24 χρόνια ποιμαντικής του παρουσίας στη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και ειδικότερα στον Τύρναβο.

Ο κ. Σαρχώσης με αποκλειστική δήλωσή του στην «Ε» εξήρε την προσωπικότητα του ποιμενάρχη μας και συνέχισε: « Ο κυρός μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος από την πρώτη ημέρα που εκλέχτηκε στη Μητρόπολής μας αγκαλιάστηκε από τους συνδημότες και ο ίδιος έδειξε την αγάπη του σε όλους μας. Υπήρξε ένας ιεράρχης προικισμένος με τις αξίες της αγάπης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Ήταν άνθρωπος ολιγαρκής, απέριττος και ταπεινός. Κυριολεκτικά αγάπησε τον Τύρναβο και τον αγαπήσαμε κι εμείς. Σήμερα ο σεπτός ιεράρχης βρίσκεται στην αιωνιότητα. Ως δήμαρχος Τυρνάβου αύριο Πέμπτη θα προτείνω στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το σώμα να αποφασίσει και να δώσει το όνομα του αείμνηστου μητροπολίτη μας σε κεντρικό δρόμο του Τυρνάβου ως «οδός μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου », καταλήγει ο κ. Σαρχώσης».

ΜΟΥΝΤΗ ΜΕΡΑ

Μουντή η χθεσινή ημέρα και στον Τύρναβο. Οι ουρανοί άνοιξαν μέσα σε κλίμα θλίψης αποχαιρετώντας και συνοδεύοντας την ψυχή του κοντά στον Δημιουργό. Υπήρξε μια ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε και την πόλη του Τυρνάβου με την πραότητά του και την αγάπη προς το ποίμνιό του. Η πόλη του Τυρνάβου τα πρώτα δύσκολα χρόνια της αρχιεροσύνης του, αγκάλιασε τον νέο τότε μητροπολίτη δημιουργώντας μία σχέση αγάπης και αλληλοσεβασμού. Ήταν και για τον Τύρναβο ο μακροβιότερος μητροπολίτης για 24 ολόκληρα χρόνια.

Ήταν ο μητροπολίτης που εγκαινίασε τον Ναό του πολιούχου Τυρνάβου Αγίου Γεδεών, τον οποίο ευλαβούταν πολύ. Μάλιστα συνέβαλε τα μέγιστα στην αποπεράτωσή του.

Στο πρόσωπο του Ιγνατίου ο λαός της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου βρήκε τον αληθινό ποιμενάρχη που χρόνια περίμενε. Η κοίμησή του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην Εκκλησία.

Ο μητροπολίτης Ιγνάτιος επίσης στάθηκε κοντά στην πόλη του Τυρνάβου όταν κάηκαν οι ενοριακοί Ναοί του Αγίου Δημητρίου πρώτα, το 1996 και του Αγίου Ιωάννη το 2010 συμβάλλοντας προσωπικά πνευματικά και οικονομικά. Ήταν ο πρώτος που με την οικονομική του συμβολή ξεκίνησαν οι έρανοι για την αποκατάσταση των ζημιών στους δύο Ναούς. Επίσης αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες βοηθούσε πάντα ανήμπορες οικογένειες.

Θλίψη επίσης και στον Αμπελώνα όπου θεμελίωσε τρεις ιερούς ναούς. Τον Άγιο Παΐσιο στο στρατόπεδο Αμπελώνα, τον Άγιο Λουκά και τα θυρανοίξια στον Άγιο Θεράποντα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία – http://www.eleftheria.gr

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest