Έσπασε το πρόχειρο φράγμα στο Κουλούρι Λάρισας.

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε το κύμα βροχοπτώσεων και καταιγίδων των τελευταίων ημερών στο Νομό Λάρισας, με αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη του Πηνειού ποταμού στη Λάρισα.

Σήμερα το μεσημέρι, υποχώρησε το πρόχειρο φράγμα στη περιοχή Κουλούρι Λάρισας από την άνοδο του νερού, με αποτέλεσμα να έρθουν μεγάλες ποσότητες νερού στο Φράγμα Γυρτώνης και στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να αναφερθούν προβλήματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, η στάθμη του νερού τώρα στο Φράγμα Γυρτώνης είναι σταθερή.

Τα πρόχειρα φράγματα στον ποταμό Πηνειό, διασφαλίζουν επάρκεια νερού για άρδευση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για τους αγρότες των παραπήνειων περιοχών. Επίσης το θυρόφραγμα Γυρτώνης από τον Απρίλιο έως το Σεπτέμβριο διατηρεί το νερό σε σταθερή στάθμη στον Πηνειό ποταμό, το έργο που έγινε μέσα στο Πηνειό, στο ύψος του οικισμού της Γυρτώνης, περιλαμβάνει ρουφράκτη μήκους 90 μ., πλάτους 40 μ. & ύψους 12 μ. με 10 τοξωτά θυροφράγματα (8μ Χ 6,4μ), 2,4 χιλιόμετρα διώρυγες, αναχώματα, σύστημα διόδου ψαριών  και άλλα μικρότερα έργα.