Μνημόσυνο για τους πεσόντες στη Σπηλιά. (Φώτο)

ΣΥΚΟΥΡΙΟ ΤΕΜΠΩΝ


Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής των πεσόντων Έλληνων ηρώων  που σκοτώθηκαν και θυσίασαν την ζωή τους απο τα ναζιστικά στρατεύματα στις 26 Μαρτίου 1944 πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην ορεινή Σπηλιά του Δ.Τεμπών.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε από τον ιερέα του χωριού πατέρα  Αθανάσιο στον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου .Μετά την επιμνημόσυνη δέηση  έγινε εκφώνηση νεκρών απο τον κ.Δημήτριο Χρυσικό.


Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο χώρο του μνημείου της εκκλησίας από τον Δήμαρχο Τεμπών κ.Κωνσταντίνο Κολλάτο, απο τον Βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ  κ.Νίκο Παπαδόπουλο ,του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ.Βασίλη Νταή , καθως της Εθνικής Αντίστασης τοπικών φορέων και συλλόγων.


Στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμη  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κ.Μιχάλης Καρατέγος,οι αντιδήμαρχοι κ.Ιωάννης Αργυρίου &Αστέριος Σαίτης,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Κώστας Νταφούλης,Γεώργιος Έξαρχος,ο Διοικητής του Α.Τ Τεμπών κ.Πρόδρομος Χαρισμανίδης ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας,ο πρόεδρος Δημοτικής κοινότητας Συκουρίου κ.Γεώργιος Καλότυχος και κάτοικοι του χωριού .


Στο τέλος της εκδήλωσης ακούστηκε ο εθνικός ύμνος απο την φιλαρμονική του Δ.Τεμπών .

ΣΥΚΟΥΡΙΟ ΤΕΜΠΩΝ

ΣΥΚΟΥΡΙΟ

ΣΥΚΟΥΡΙΟ

ΣΥΚΟΥΡΙΟ

ΣΥΚΟΥΡΙΟ

ΣΥΚΟΥΡΙΟ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest