Λάρισα

Κώστας Αγοραστός: «Με στρατηγική, προγραμματισμό, συνεργασία στηρίζουμε την υγιή ανάπτυξη στη Θεσσαλία»

Στα πλαίσια των Τεχνικών Συναντήσεων, που προβλέπονται να γίνονται κάθε χρόνο, με εκπροσώπους τηςΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής, αρμόδια στελέχη των Υπουργείων και τα Στελέχη του Ε.Π Θεσσαλίας-Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης , για την πορεία του Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020,πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Ιουνίου, η προγραμματισμένη συνάντηση στη Λάρισα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η ατζέντα των θεμάτων ήταν:
1.Παρουσίαση της υποβληθείσας Ετήσιας Έκθεσης 2017 του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Δυσκολίες και προβλήματα υλοποίησης.2.Πορεία υλοποίησης του Ε.Π. / ενέργειες επιτάχυνσης/ προβλέψεις δαπανών3.Πορεία επίτευξης στόχων Πλαισίου Επίδοσης – Επανεξέταση και προτάσεις αντιμετώπισης.4.Απαιτήσεις και ανάγκες αναθεώρησης εντός του 2018 και παρουσίαση της πρότασης του Επιχειρησιακού Προγράμματος5.Ευρήματα – συμπεράσματα Αξιολόγησης που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο της αναθεώρησης.6.Πρόγραμμα και αποτελέσματα Επαληθεύσεων – Μέτρα για την καταπολέμηση της απάτης7.ΔημοσιότηταΣτη συνάντηση συμμετείχαν οι :εκ μέρους της ΕΕJiriSvarc–Επικεφαλής τηςΜονάδαςγια τοΕυρωπαϊκόΚοινωνικό Ταμείο –ΕΚΤ για τηνΕλλάδα και Κύπρο, η κα Ρήγα ΒάσωΣτέλεχος στηνίδια Μονάδα και οκοςΣολομωνίδηςΓιάννηςαπό τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξηςγια το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ. Στελέχη των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης ΕΣΠΑ, του Υπ. Οικονομίας – ΕΥΣΑΑ, Αρχή Πιστοποίησης, ΕΥΣΕ, ΕΥΣΕΚΤ και οιΠρ/νοικαι τα Στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για μια ακόμα φορά αναδείχθηκε η ικανοποιητική πορεία του ΠΕΠ, στο πλαίσιο των απαιτήσεων Συστήματος Διαχείρισης και Στόχων Επίτευξης που έχουν τεθεί. Τα έργα που υλοποιούνται στον τομέα των μεταφορών – οδικά και σιδηροδρομικά -, του περιβάλλοντος – υδρεύσεις, αποχετεύσεις κ.α.- της Πρόνοιας και Κοινωνικής συνοχής, της Υγείας καιάλλων τομέων , κρίνονται σημαντικά τόσο για το ίδιο το Πρόγραμμα και στόχους του, όσο και για την Θεσσαλία και πολίτες.
Ο σχεδιασμός της Υπηρεσίας Διαχείρισης για περαιτέρω ενεργοποίηση του ΠΕΠ και τα επιμέρους βήματα και ενέργειες για κάθε Τομέα του Προγράμματος που συζητήθηκαν στη Συνάντηση, στο πλαίσιο και της 2ης Αναθεώρησης που σχεδιάζεται στα Προγράμματα του ΕΣΠΑ την τρέχουσα περίοδο, δίνουν ώθηση στο Πρόγραμμα, ενεργοποιώντας νέους τομείς όπως είναι η Επιχειρηματικότητα, η Κοινωνική Οικονομία, η Διαχείριση Απορριμμάτων, η ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων κ.α.

Με προγραμματισμό , σχεδιασμό και συνεργασίες, αναπτύσσουμε το ΠΕΠ και στηρίζουμετην ανάπτυξη της περιφέρειάςμας.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής της Προγραμματισμένης συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν και επισκέψεις σε έργαπου χρηματοδοτεί η το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα και στο Βόλο, παρουσία και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίαςκου Αγοραστού Κων/νου.
Τα έργα με Φορέα Υλοποίησηςτη Δ/νσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίαςπουολοκληρώνουν/σαν τον εξωτερικό δακτύλιο τηςΠόλης ΛΑΡΙΣΑΣ :

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ (Β΄ ΓΕΦΥΡΑ ΠΗΝΕΙΟΥ – ΚΟΜΒΟΣ ΟΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ) ΕΣΠΑ 2007-2013
ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΡΙΣΑΣ : ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Β” ΓΕΦΥΡΑ ΠΗΝΕΙΟΥ (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) ΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΣΠΑ 2007-2013
ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ, ΤΕΧΝΙΚΟΥ Τ1 & ΟΔΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ) ΕΡΓΟ PHASING ΕΣΠΑ 2007-2013 και 2014-2020
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΠΑΛΑΙΑ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΔΙΓΕΝΗ Χ.Θ. 5+700 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ Χ.Θ. 6+630) ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΣΠΑ 2007-2013
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Ι.Κ. ΒΟΛΟΥ (Χ.Θ. 7+115) ΕΩΣ Ι.Κ. ΑΓΙΑΣ (Χ.Θ. 8+110) ΕΣΠΑ 2014-2020
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Χ.Θ. 3+330 ΕΩΣ Χ.Θ. 5+690 ΕΣΠΑ 2014-2020
Επίσης στη Λάρισα επισκέφτηκαν τηνΤοπικήΜονάδαΥγείας – Το.Μ.Υ.Αγ.Γεωργίου Λάρισαςπου λειτουργεί η 5ηΥΠΕ, με χρηματοδότηση από το ΕΠ ΜΔΤ 2014-2020.

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ:
“ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ” και το παράρτημαROMAστο Αλιβέρι
ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – Κ.Η.Φ.Η. ΒΟΛΟΥ
Αναβάθμιση Υποδομών Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ
ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Και στο τέλος έγινε μια μικρή περιήγηση την περιοχή παρέμβασης του εγκεκριμένουΟλοκληρωμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης- Β.Α.Α. Βόλου και τα προς ένταξη έργα/δράσεις του ΕΤΠΑ και ΕΚΤ- (ήδη ενταγμένο το «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ,ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (JOB CENTER) ΒΟΛΟΥ»
Τέλος το Κλιμάκιο της ΕΕ, περιηγήθηκε σταέργα της ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της Ευρώπης που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013
Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011-2016 Tirnavitikanea.com 2016-2018 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *