Υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και η συντονίστρια της εκστρατείας “ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ” Έλενα Ράπτη

Σύμφωνο συνεργασίας προκειμένου να συμβάλλουν από κοινού με κάθε δυνατό τρόπο, στη μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ, με στόχο τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός και η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και συντονίστρια της εκστρατείας “ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ” κα Έλενα Ράπτη.

Η Καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» αποτελεί μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία αφορά στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση και στον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Σύμφωνα με έρευνες του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα στα πέντε παιδιά είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, στατιστικός αριθμός του Συμβουλίου της Ευρώπης, που οριοθετεί το μέγεθος του ιδιαίτερα σημαντικού αποτρόπαιου φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μετά την υπογραφή του συμφώνου έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Έλενα Ράπτη: «Στην Ελλάδα το ποσοστό σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών ανέρχεται στο 16%, που σημαίνει ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά. Το Συμβούλιο της Ευρώπης παρέχει κάποια εργαλεία ενημέρωσης., όπως ο κανόνας του εσώρουχου και μια ιστορία κινουμένων σχεδίων «Το μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτωρα» που στόχο έχουν να διδάξουν σε κάθε παιδί ότι το σώμα του του ανήκει, να το ενημερώσει πως πρέπει να προστατευτεί αλλά και να βοηθήσει τους ενήλικες να αισθανθούν τον ψυχικό κόσμο των παιδιών και να επικοινωνήσουν μαζί του. Μέσα από το σύμφωνο αυτό δίνεται η δυνατότητα στην Περιφέρεια μέσα από της Υπηρεσίες της να πολλαπλασιάσει τα μηνύματα ώστε να φτάσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Μηνύματα απλά και κατανοητά για να είναι τα παιδιά ασφαλή.

Κώστας Αγοραστός: «Μεγάλη, ανθρώπινη πρωτοβουλία σημαντική για την κοινωνία. Το να χτίζεις ένα δίχτυ προστασίας των παιδιών είναι σαν να προστατεύεις την κοινωνία του μέλλοντος. Η Έλενα Ράπτη πρωτοστατεί στην προστασία των νέων παιδιών και στη δόμηση μιας καλύτερης κοινωνίας. Σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, ξεκινάμε από σήμερα μια ανθρώπινη προσπάθεια μεγάλης προστιθέμενης αξίας στην οποία πρέπει να συμμετέχουν όλοι. Είτε έχουν είτε δεν έχουν παιδιά. Μέσα από δράσεις που πρόκειται να υλοποιήσουμε επιθυμούμε να προστατεύσουμε τα μικρά παιδιά. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και τις περισσότερες φορές δεν εμφανίζεται. Εμείς ως Περιφέρεια και με τη συνεργασία της Έλενας Ράπτη βγαίνουμε μπροστά για να δομήσουμε μια κοινωνία η οποία είναι για τα παιδιά με τα παιδιά”.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κατά την συνάντηση του Κώστα Αγοραστού με την Έλενα Ράπτη συμφωνήθηκαν και προγραμματίστηκαν μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις, έτσι ώστε να υπάρξει η όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση του κοινού πάνω στο ζήτημα αυτό.
Trailer -ΤομυστικότηςΝίκηςΣυνοδευτικόκείμενογιατοtrailer -ΤομυστικότηςΝίκηςΤομυστικότηςΝίκης-ΙστορίακινουμένωνσχεδίωνΗΝεράιδαΟΔράστηςNicky”s secret – Animation video dubbed in English with English subtitlesΘετικήγνωμοδότησητουΙνστιτούτουΕκπαιδευτικήςΠολιτικήςγια”ΤομυστικότηςΝίκης”Trailer -ΤομυστικότηςΝίκης2 -ΗπεριπέτειατουΒίκτωραΤομυστικότηςΝίκης2 -ΗπεριπέτειατουΒίκτωραΤοΑγόριΗΔασκάλαΤηλεοπτικόσποτ”ΗΚίκοκαιτοΧέρι”Παραμύθι”ΗΚίκοκαιτοΧέρι”KIKOΜΠΡΑΙΓΟδηγίεςπροςγονείςκαιεκπαιδευτικούς”Κανόναςτωνεσωρούχων”ΠολυσέλιδηέκδοσηΔισέλιδηέκθεση7τηλεφωνικέςγραμμέςβοήθειαςlinks:facebook “ΕΝΑσταΠΕΝΤΕ” facebook ONE in FIVE Campaign GreeceΔράσειςΕκστρατείας«ΕΝΑσταΠΕΝΤΕ»ΕκπομπέςΈντυποαπολογισμούκαμπάνιας«ΕΝΑσταΠΕΝΤΕ»Τουλικότηςκαμπάνιας«ΕΝΑσταΠΕΝΤΕ»τουΣυμβουλίουτηςΕυρώπηςπροστατεύεταιαπότιςδιατάξειςπερίπνευματικήςιδιοκτησίας.Δενεπιτρέπεταιπαραποίηση,αλλοίωση,αναπαραγωγή,διανομή,εκμετάλλευσηκαιοποιαδήποτεάλληενέργειαχρήσης,διάθεσηςήεπεξεργασίαςτουυλικούχωρίςτηρητήέγγραφησυγκατάθεσητουΣυμβουλίουτηςΕυρώπης

 

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011-2016 Tirnavitikanea.com 2016-2018 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *