Σε ηλικία 73 ετών πέθανε το μέλος και τέως πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ/Ν Μαγνησίας Υποστράτηγος (Οικονομικού) ε.α. Αθανάσιος Κ. Γκουζής.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στις 11 το πρωί, από τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αρμενίου Λάρισας. Παράκληση της οικογένειας του εκλιπόντος αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στο «Γηροκομείο Αρμενίου» όπως ήταν η εν ζωή επιθυμία του Στρατηγού.

Όπως αναφέρει το Τοπικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Ν. Μαγνησίας «με θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο – την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018- του μέλους μας και επί 12ετίας (2005 – 2017) διατελέσαντος Προέδρου του Παραρτήματος ΕΑΑΣ/Ν. Μαγνησίας Υποστρατήγου (Οικονομικού) ε.α. Αθανασίου Κ. Γκουζή.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 και ώρα 11.00 από τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αρμενίου Λάρισας. Παράκληση της οικογένειας του εκλιπόντος αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στο «Γηροκομείο Αρμενίου» όπως ήταν η εν ζωή επιθυμία του Στρατηγού.

Το Παράρτημά μας προτίθεται να δρομολογήσει λεωφορείο για να διευκολύνει την κίνηση όσων επιθυμούν να συνοδεύσουν την εκφορά του Στρατηγού. Ώρα αναχώρησης 10.00 την Πέμπτη από το Δημαρχείο Βόλου. Απαραίτητη η κράτηση θέσης! Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση θέσεων έως και Τετάρτη 20/6 στο τηλ. 2421028902 (ώρες Γραφείου 10.30-12.30).

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αθανάσιος Κων/νου Γκουζής γεννήθηκε στο χωριό Αρμένιο του Ν. Λάρισας στις 22 Μαρτίου 1945 από φτωχή αγροτική οικογένεια. Τελειώνοντας το σχολείο εισήχθη στο τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ως πτυχιούχος οικονομικών σπουδών κατετάγη κατόπιν εξετάσεων το 1971 ως Αξιωματικός του Οικονομικού στον Στρατό Ξηράς και υπηρέτησε σε όλες τις θέσεις που η Υπηρεσία και το καθήκον τον καλούσε, φτάνοντας στον εν ενεργεία βαθμό του Υποστρατήγου. Αποστρατεύτηκε με πλήρη υπηρεσία το 2004.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του δίδαξε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) και έγραψε συγγράμματα για το Λογιστικό της ΣΣΕ καθώς και για το «Δημόσιο Λογιστικό» το οποίο προλόγισε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Μιχαήλ Στασινόπουλος.

Παντρεμένος επί 54 συναπτά έτη με την κ. Αικατερίνη Γκουζή, το γένος Ζαφειροπούλου, δημιούργησαν μια πολύ όμορφη οικογένεια με 4 παιδιά και 7 εγγόνια.
Από το 2005 έως τον Αύγουστο του 2017 διατέλεσε συνεχώς επί 12ετίας Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας. Υπήρξε άριστος συνάδελφος και εξαιρετικός Άνθρωπος, αρχηγός και δάσκαλος, αγαπητός από όλους τους συναδέλφους για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την οξύνοια, την διορατικότητα και το ενδιαφέρον που έδειχνε πάντα με ξεχωριστή ενσυναίσθηση για όλους.

Πρωτοπόρος και πρωτεργάτης σε ιδέες και δράσεις όπως: το Προσκύνημα στην Β. Ήπειρο και το Ύψωμα 731, το μνημόσυνο για τα αποβιώσαντα μέλη και συγκέντρωση των ορφανικών οικογενειών, η πρόταση για ανάδειξη με εκλογές των τοπικών συμβουλίων, η ετήσια χειμερινή και θερινή χοροεσπερίδα και πολλά άλλα….. αφιέρωνε πάντα πολύ προσωπικό χρόνο, εθελοντικά και αγόγγυστα, καταφέρνοντας έτσι να κρατήσει τους δεσμούς μεταξύ των περισσοτέρων από τα 600 και πλέον μέλη του Παραρτήματος Μαγνησίας, αλλά και με συναδέλφους άλλων Παραρτημάτων, καθώς και με τις Τοπικές Στρατιωτικές και πολιτικές Αρχές .

Το νυν Τοπικό Συμβούλιο θα κρατήσει ζωντανή την παρακαταθήκη που άφησε ο Υποστράτηγος Αθανάσιος Γκουζής τιμώντας τη ζωή και την δράση του.
ΑΙΩΝΙΑ του η μνήμη! ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011-2016 Tirnavitikanea.com 2016-2018 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *