Χαλάζι χτύπησε καλλιέργειες στην Σπηλιά Λάρισας.

ΧΑΛΑΖΙ ΣΠΗΛΙΑ ΤΕΜΠΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ


Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστησαν παραγωγοί ντομάτας  στην Σπηλιά απο την χθεσινή χαλαζόπτωση .

 

Η έντονη χαλαζόπτωση της Παρασκευής , όμως, τους «τσάκισε», πλήττοντας άγρια τις υπαίθριες καλλιέργειές τους και καταστρέφοντας ολοκληρωτικά χιλιάδες φυτά.

Τα «χτυπήματα» του χαλαζιού στις ντομάτες ήταν αλλεπάλληλα και δεν άφησαν τίποτα όρθιο στην περιοχή «Τσαίρια» της τοπικής κοινότητας Σπηλιάς. Οι παραγωγοί είδαν μέσα σε λίγες ώρες το μόχθο τους να πηγαίνει χαμένος και τις ελπίδες τους για ένα σχετικά ικανοποιητικό εισόδημα από την καλλιέργειά τους να «πνίγονται» στο χαλάζι και την δυνατή βροχή .

Με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Λάρισας κ.Μιχάλη Λιόντο επικοινώνησε τηλεφωνικά ο αντιδήμαρχος της περιοχής κ.Ιωάννης Αργυρίου και του ζήτησε να προχωρήσει η υπηρεσία του σε άμεσες εκτιμήσεις
στις καλλιέργειες από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση που έπληξε την τοπική κοινότητα Σπηλιάς, καθως και την Δευτέρα να επισκεφθεί την περιοχή κλιμάκιο του ΕΛΓΑ σε συνεργασία με την υπηρεσία του Δ.Τεμπών .

Ακόμη η τρομερή ένταση της βροχής την Παρασκευή είχε ως αποτέλεσμα το ρέμα Συκουριώτη να δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή καθως και την αναβολή της προγραμματισμένης εκδήλωσης Βara party .

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest