27 Ιανουαρίου 2022

Τυρναβίτικα Νέα

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Μπουρίνι με χαλάζι χτύπησε το Δαμάσι Τυρνάβου.

ΧΑΛΑΖΙ ΔΑΜΑΣΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Χαλάζι σε μέγεθος “φουντουκιού” έπεσε το απόγευμα σήμερα της Παρασκευής  15/6/18 στην περιοχή “Πέρα κάμπος” στο Δαμάσι του δήμου Τυρνάβου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει αμπελοκαλλιέργειες και δενδρώδεις καλλιέργειες. Το αεροπλάνο του ΕΛΓΑ σήμερα πετούσε πάνω από τη περιοχή αλλά τελικά δεν κατάφερε να αποτρέψει την χαλαζόπτωση.

Οι αγρότες της περιοχής έσπευσαν να ελέγξουν τα χωράφια τους, όπου αντίκρισαν μεγάλες ζημιές, ενώ αύριο με το φως της ημέρας θα έχουμε νεότερα σχετικά με την κατάσταση στις καλλιέργειες.

Ανακοίνωση της παράταξης “Δράση Πολιτών ” Τυρνάβου.


Ανηλεής  αποδεικνύεται ο καιρός για τους αγρότες του Δήμου Τυρνάβου.Το νέο χτύπημα υπέστησαν, αυτή τη φορά, οι παραγωγοί του Δαμασίου.

Συγκεκριμένα, στην αγροτική περιοχή του “Πέρα Κάμπου” Δαμασίου, χτυπήθηκαν από χαλάζι αμπελοκαλλιέργειες και δενδρώδεις καλλιέργειες, γεγονός που προξένησε μεγίστη αναστάτωση στους πληγέντες παραγωγούς, καθώς είδαν το βιός τους να καταστρέφεται για ακόμα μια φορά.
Τούτου δοθέντος, θεωρούμε αυτονόητη τη γρήγορη εκκίνηση των διαδικασιών αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ, καθώς η οικονομική ευρωστία του χωριού στηρίζεται πρωταρχικά στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα στο γεωργικό εισόδημα.

(Φώτο αρχείου)

τυρναβος, google

κατσάνης, youtube.com


Pin It on Pinterest