59ή Γιορτή Κρασιού στον Αμπελώνα Λάρισας…


Του Θανάση Κατσάνη.


Μεγάλα ονόματα έρχονται και φέτος στην 59ή Γιορτή Κρασιού στον Αμπελώνα.

Φέτος η Γιορτή Κρασιού ξεκινάει 23- 24-25-26 Αυγούστου, όπως κάθε χρόνο στο άλσος του Αγίου Γεωργίου.

Ο θεσμός της Γιορτής Κρασιού ξεκίνησε το 1959, προβάλλοντας την ιδιαιτερότητα της περιοχής: «Αμπέλι – Σταφύλι – Κρασί».

Αυτή η τολμηρή προσπάθεια για την εποχή και τα μέσα που διέθεταν τότε οι Αμπελωνίτες, ξεκίνησε με την υποστήριξη της Δ/νσης Γεωργίας της Νομαρχίας Λάρισας, των Ενόπλων Δυνάμεων , της Δ.Ε.Η. και του Τ.Ο.Ε.Β. Αμπελώνα – Μάτι Τυρνάβου και κατάφερε κάτι πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό για την εποχή εκείνη.

Πραγματοποιείται σ’ έναν πανέμορφο φυσικό χώρο 40 στρεμμάτων, που είναι κατάφυτος, διαμορφωμένος με τεχνητές λίμνες και σιντριβάνια, με πλακόστρωτους διαδρόμους και δύο κατάλληλα διαμορφωμένες εξέδρες, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζονται πιο σύνθετα δρώμενα.

Στόχος ήταν και είναι πάντα, η ευρύτερη προβολή του αμπελωνίτικου κρασιού, η καλλιέργεια ευνοϊκής καταναλωτικής συνείδησης γενικότερα για το κρασί, και εκτός της ψυχαγωγίας και η αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής μας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε στα tirnavitikanea.com .

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου δημοτική βραδιά, όπου για πρώτη φόρα έρχεται ο  Γιώργος Βελισσάρης “Μ’ έκαψες ξανθιά γυναίκα” μαζί με την μεγάλη τραγουδίστρια Τζένη Κατσίγιαννη “Κοίτα τι έκανες” , και στο κλαρίνο ο Σταύρος Ιωαννίδης, είναι ένας νέος γεμάτο ταλέντο.

Παρασκευή 24 Αυγούστου έρχονται για πρώτη φορά οι Locomondo για να ξεσηκώσουν την νεολαία

Το Σάββατο 25 Αυγούστου (ημέρα καψούρας), ο μεγάλος άρχοντας Βασίλης Καρράς, οποίος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες λαϊκούς τραγουδιστές και έρχεται στον Αμπελώνα για μας τραγουδήσει “Απ΄ το Βορρά μέχρι τον Νότο” – “Νύχτα ξελογιάστρα” – “Όπως Παλιά” κ.λ.π τραγούδια.

Και τέλος την Κυριακή 26 Αυγούστου κλείνουμε τη βραδιά μας, με τα μεγάλα ταλέντα του δημοτικού τραγουδιού,  με τον Γιάννη Καψάλη, την Γιώτα Γρίβα και το πολυβόλο Μάκη Τσίκο στο κλαρίνο.

Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε….

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

Comments are closed.