Εγκαταλελειμμένος ο αύλακας στον Αμπελώνα

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Την έντονη διαμαρτυρία για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κεντρικό αρδευτικό κανάλι του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, το οποίο διέρχεται από το κέντρο του Αμπελώνα, εκφράζει με επιστολή – διαμαρτυρία στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Αμπελώνα κ. Γιάννης Κουτσοδήμος.

 Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για ένα αρδευτικό έργο της δεκαετίας του 1950, το οποίο ξεκινά από το φράγμα Μάτι στο Αργυροπούλι Τυρνάβου και καταλήγει στην περιοχή της Παιδόπολης της Γιάννουλης. Είναι ένα έργο το οποίο σήμερα είναι ανενεργό, ωστόσο υπάρχει ακόμα η υποδομή. Κατά καιρούς το τμήμα του αρδευτικού καναλιού που διέρχεται μέσα από τον Αμπελώνα δημιουργούσε προβλήματα στα υπόγεια οικοδομών. Δεν υπήρχε στεγανότητα του καναλιού με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν με νερά τα υπόγεια. Σήμερα το αρδευτικό κανάλι σε πολλά σημεία είναι εστία μόλυνσης.

Στην επιστολή του ο κ. Κουτσοδήμος καταγγέλλει τον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, στου οποίου τη δικαιοδοσία είναι το αρδευτικό κανάλι, για την εγκατάλειψή του σημειώνοντας: «Χρόνια τώρα το εκμεταλευόταν (ο Οργανισμός) και έχουν βγάλει εκατομμύρια. Σήμερα το έχουν εγκαταλείψει διότι έχουν σε αυτό το μεγάλο έργο. Ένα έργο που μας έδωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην πόλη του Αμπελώνα… Τώρα αυτό το έργο είναι απεριποίητο, τους προειδοποιήσαμε να καθαρίσουν το κανάλι και να αφήσουν τις δικαιολογίες».


Και ο κ. Γιάννης Κουτσοδήμος καταλήγει: «Δεν γνωρίζουμε τι θα κάνει ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Π. Σαρχώσης, εμείς γνωρίζουμε τους εκπροσώπους του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου γιατί σε εκείνους πληρώνουμε. Για πολλά χρόνια είναι υπεύθυνοι για το αρδευτικό κανάλι. Αν δεν το καθαρίσουν, θα ζητήσουμε να βρεθεί λύση στο δικαστήριο».

Πηγή: Eφημερίδα Ελευθερία – ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest