Μεγάλη γιορτή στη δομή Αμπελώνα με τίτλο: «Όλοι μαζί βαδίζοντας σε νέους ορίζοντες».

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ


Σε μια μεγάλη γιορτή των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας εξελίχθηκε η τριήμερη φιλοξενία που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Π. Θεσσαλίας στη δομή Αμπελώνα ¨Ο Αριστέας¨ και έφερε τον τίτλο «Όλοι μαζί βαδίζοντας σε νέους ορίζοντες».

Ο σκοπός της φιλοξενίας επετεύχθη καθώς εργαζόμενοι, φιλοξενούμενοι αντάλλαξαν εμπειρίες, συνεργάστηκαν και μοιράστηκαν πολλές ευχάριστες στιγμές ξεκινώντας την ένωση τους, χορεύοντας όλοι μαζί σε χορούς κυκλωτικούς την πρώτη βραδιά των εγκαινίων που πλαισιώθηκε από μουσικοχορευτική παράσταση μικτής ομάδας χορού περιθαλπόμενων και εργαζομένων σε χορογραφία της γυμνάστριας Ελισάβετ Μουστάκα.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Π. Θεσσαλίας κα Δήμητρα Ριζούλη προσέφερε στους επισήμους προσκεκλημένους ένα χειροποίητο ξύλινο σπιτάκι με χαραγμένα τα αρχικά του Κ.Κ.Π.Π.Θ. που συμβολίζει όπως τόνισε το δικαίωμα των περιθαλπομένων να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι στα πλαίσια της αποϊδρυματοποίησης. Τις επόμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις και ξεναγήσεις στις πόλεις του Τυρνάβου και Λάρισας. Την Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 επισκέφθηκαν το κτήμα Μίγα στο Τύρναβο, ξεναγήθηκαν στα κελάρια, ενημερώθηκαν για την παρασκευή και συσκευασία του κρασιού, επισκέφθηκαν το λαογραφικό μουσείο Τυρνάβου στο Αρχοντικό Καράσσου και προσφέρθηκε γεύμα από το δήμο Τυρνάβου.


Τις απογευματινές ώρες, οι φιλοξενούμενοι των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ξενάγησή τους στο ιστορικό κέντρο την πόλης της Λάρισας, στο Αρχαίο Θέατρο και τον Λόφο Φρουρίου όπου στον Πολυχώρο προσφέρθηκε από την επιχείρηση καφές και δεκατιανό. Κατόπιν επισκέφθηκαν το Στρατιωτικό Μουσείο Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Στρατού, τις Αθλητικές εγκαταστάσεις εντός της 1ης Στρατιάς, όπου παρατέθηκε δείπνο με οικοδεσπότη τον Διοικητή 1ης Στρατιάς κο Δημόκριτο Ζερβάκη. Την επόμενη ημέρα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις με την συνεργασία του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα στον προαύλιο χώρο της δομής, δενδροφύτευση στο ανακαινισμένο αίθριο, φυτεύοντας κάθε Κ.Κ.Π. από ένα δένδρο που θα φέρει την ονομασία του, και ζωγραφίζοντας ένα τεράστιο πανό με το σύνθημα των Κέντρων «Όλοι μαζί βαδίζοντας σε νέους ορίζοντες» και ο κύκλος των τριήμερων εκδηλώσεων έκλεισε με αποχαιρετιστήριο γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες.


Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους εργαζόμενους του Αριστέα της δομής Αμπελώνα: Δέσποινα Κεντερλίδου, Μαρία Καρατόλιου, Ελπίδα Φωτιάδου, Πηνελόπη Καρατσίβου, Αντώνης Κατσαρός, Ελένη Χασιώτη, Μιχαλης Γερονάτσιος, Αθανάσιος Καραμπέκος, Αλεξία Κωτούλα, Αθανάσιος Δεμερτζής, Ευάγγελος Ντούνας, Αντωνοπούλου Αρετή, Βασιλική Μπάρδα, Έλλη Τσαρτσαρά, Θεοδώρα Κωστάκη, Αικατερίνη Νταβαρούκα, Αικατερίνη Τσιαγκάλη, Γεώργιος Τσιότρας, Αθανάσιος Λόζος, Φώτης Ιωάννου, Δέσποινα Βαλαώρα που υπερέβησαν εαυτό προκειμένου η φιλοξενία αυτή να μείνει αξέχαστη και να δώσει το στίγμα της στη νέα προοπτική των κλειστών δομών περίθαλψης. Σημαντική επίσης ήταν η συμβολή των τοπικών φορέων, επιχειρηματιών και εθελοντών που συνεισέφεραν ο καθένας με τον τρόπο του για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης:

Δήμος Τυρνάβου, Δήμος Λάρισας, 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, Τράπεζα της Ελλάδος, 1η Στρατιά, Πολυχώρος <<ΦΡΟΥΡΙΟ>>, ΕΤΑΙΡΕΙΑ PITSA COMPANY Λιάπης Δημήτριος, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ FOODS SERVICE, ΕΤΑΙΡΕΙΑ EYROSAL του κ. Ψύρρα, ΔΡΙΣΤΕΛΛΑΣ catering, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΖΥΜΗ των κ. Γκόλτσιου, Κρεοπωλείο Γιάννουλης κ. Πολυζάς Ιωάννης, Κρεοπωλείο Αμπελώνα κ. Νταβαρούκας Βασίλειος, Κρεοπωλείο Τρικάλων κ. Ευθυμίου, Φωτογραφείο Αμπελώνα κ. Λάκη, Ελαιοχρωματιστής κ. Α. Βούκιας, Πολιτικοί Μηχανικοί κ. Παλάντζας Ναπολέων και κ. Γκόγκος Γεώργιος, Καλλιτέχνες κ. Καργιώτης Παναγιώτης και κα Κουφοζήση Ευανθία.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest