Οι Ρομά απειλούν με ξεσηκωμό για το θάνατο της 13χρονης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ


Με εκτεταμένα επεισόδια απειλούν οι Ρομα από τον καταυλισμό της Άμφισσας μετά τη δολοφονία του 13χρονου κοριτσιού χθες το βράδυ. «Δεν θα μείνει έτσι αυτό» λένε χαρακτηριστικά οργισμένοι οι κάτοικοι του καταυλισμού. «Θα καεί η Άμφισσα μετά την κηδεία», λένε στο tvstar.gr ενώ θρηνούν τον χαμό του κοριτσιού.

Στον καταυλισμό επικρατεί αναβρασμός και όλοι λένε πως ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις ενώ οι κάτοικοι της Άμφισσας φοβούνται πως τις επόμενες ώρες θα υπάρξει μεγάλη ένταση και ζητούν μεγαλύτερη αστυνόμευση. Σύμφωνα με τους Ρομά, ο φερόμενος δράστης μετά από τον διαπληκτισμό τους έξω από τον καταυλισμό, κατευθύνθηκε προς το χωριό, πήρε την καραμπίνα που κατείχε, επέστρεψε στο σημείο και άρχισε να πυροβολεί από απόσταση κατά του οικισμού.

Μια αδέσποτη σφαίρα χτύπησε στο κεφάλι το 13χρονο κορίτσι και τραυμάτισε έναν άλλο άνδρα στο πόδι. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας φέρεται να πέρασε με το αυτοκίνητό του μέσα από τον καταυλισμό και κατευθυνόταν προς τον στάβλο του με πολύ μεγάλη ταχύτητά παρόλο που βρισκόταν μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Ακολούθησε ένταση ανάμεσα στους Ρομά και τον επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο καταζητούμενος πλέον άνδρας έφυγε από τον καταυλισμό, πήγε πήρε το όπλο του και επέστρεψε.


Ο επιχειρηματίας φέρεται να άφησε το αυτοκίνητό του αρκετά μακριά και πυροβόλησε προς τον καταυλισμό. Το 13χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο 34χρονος επιχειρηματίας φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας έχει διαφύγει ενώ ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις της Φωκίδας υπό το φόβο των αντιποίνων. Χθες το βράδυ οι Ρομά, έσπασαν την επιχείρηση του άντρα και πυρπόλησαν το όχημά του.

Πηγή: www.lifo.gr

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest