Συναντήθηκαν μετά από 60 χρόνια οι αποφοιτήσαντες του Μικτού Γυμνασίου Τυρνάβου

Στιγμές συγκίνησης έζησαν οι αποφοιτήσαντες του Μικτού Γυμνασίου Τυρνάβου έτους 1958 στη συνάντηση συμμαθητών της χρονιάς εκείνης μετά από 60 ολόκληρα χρόνια. Ήταν μια πρωτοβουλία συμμαθητών και συμμαθητριών με μπροστάρηδες τον πρώην πρόεδρο της Αβδέλλας κ. Αχιλλέα Δόκο και τον συνταξιούχο δάσκαλο κ. Δημήτριο Τούλα.

Η συνάντηση έγινε στο «Κτήμα Βρύση», στη Βρύση Τυρνάβου. Στον χαιρετισμό του ο κ. Δημήτριος Γούλας σημείωσε αρχικά ότι οι παρευρισκόμενοι έχουν την τύχη να ξαναβρεθούν μετά από 60 χρόνια δηλώνοντας έκδηλα συγκινημένος: «Το 1958, μετά την αποφοίτησή μας, από το 8/τάξιο Γυμνάσιο Τυρνάβου είχαμε ξεκινήσει όλοι μας γεμάτοι νεανικές ελπίδες για να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας που δεν ήταν άλλο, από τη κατάκτηση της ζωής και του κόσμου.
Με τα εφόδια που πήραμε απ’ το Γυμνάσιο και με άλλα που συμπληρώσαμε κατά την πορεία μας, ξεκινήσαμε, ο καθένας και η καθεμιά, το δικό του ταξίδι στον πηγαιμό για την Ιθάκη. Δεν ξέρω αν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας όπως το επιθυμούσαμε. Πιστεύω όμως πως όλοι μας ριχτήκαμε με τα μούτρα στη βιοπάλη προσπαθώντας να αλλάξουμε τη ζωή μας και να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο…».


Οι αποφοιτήσαντες του Γυμνασίου Τυρνάβου του 1958 δεν ξέχασαν τους συμμαθητές εκείνους που δεν βρίσκονται στη ζωή. Όπως δεν έλειψαν και οι ιστορίες από τα μαθητικά χρόνια. Οι σχεδόν ογδοντάρηδες ανανέωσαν το ραντεβού σε δέκα χρόνια πίνοντας στην υγεία όλων και των οικογενειών τους απολαμβάνοντας κρασί του Οινοποιείου Τυρνάβου, ψητό αρνάκι σούβλας και πουτίγκα Τυρνάβου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») – Του Κώστα Τσόλα – Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία