Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου Ευρωπαίοι μαθητές και εκπαιδευτικοί.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟ


Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 με θέμα «Don’t forget what really matters» «Μην ξεχνάς τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή» που αφορά στην προσφυγιά και στο πρόβλημα της λειψυδρίας, τα οποία προκαλούν παγκόσμια ανησυχία, η διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου Μπάκου Καλλιόπη, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν 18 μαθητές και 9 εκπαιδευτικούς από σχολεία της Ισπανίας, της Πολωνίας, της Λετονίας και της Ιταλίας με τα οποία συνεργάζονται.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους οι Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί και μαθητές παρακολούθησαν δραστηριότητες των μαθητών των Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεων στον αύλειο χώρο του σχολείου, παρακολούθησαν την παράσταση «Ειρήνη: Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα» «Carly: A refugee’s story» στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου και επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της πόλης όπου τους υποδέχτηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Κουλιός Κωνσταντίνος και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Τυρνάβου κ. Σουρλαντζή Χαρίκλεια.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus, να ανταλλάξουν ιδέες και έργα, να γνωρίσουν τους λόγους που οδηγούν στην προσφυγιά και τις συνέπειές της, να μάθουν ότι είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν και ότι αυτό που προέχει είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής και η σωστή διαχείριση του νερού, ενός από τα πολυτιμότερα αγαθά του πλανήτη μας. Εξάλλου στόχος των προγραμμάτων Erasmus είναι να ενώσουν τους λαούς της Ευρώπης, να τονώσουν την κοινή ευρωπαϊκή κουλτούρα και να αναδείξουν τη συνεργασία των λαών και των εκπαιδευτικών συστημάτων με σεβασμό στις τοπικές ιδιαιτερότητες και τις πολιτισμικές αξίες κάθε χώρας.

Τις εκδηλώσεις οργάνωσαν και συντόνισαν η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος Erasmus που αποτελείται από τους κ. Μπάκου Καλλιόπη, Μιχμίζου Δέσποινα, Υφαντή Δήμητρα, Γκαντρή Στάμο, ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Κολοβέτσιος Αθανάσιος, η εκπαιδευτικός Μουσικής κ. Γώγου Βίβιαν, οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας κ. Γκανάτσιος Αντρέας, Σπανός Κωνσταντίνος, Ιωάννου Χάιδω, Κουτσογιάννη Γεωργία, Φαρμακιώτη Ελένη.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος κ. Φανή Μπίλιου, η σχολική σύμβουλος 8ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας ν. Λάρισας κ. Παπακωνσταντίνου Μαρία, ο σχολικός σύμβουλος 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας ν. Λάρισας κ. Δαραράς Αναστάσιος, η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων ν. Λάρισας κ. Παπαδοπούλου Σοφία, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων ν. Λάρισας κ. Χατζημίχου Κωνσταντίνα, οι διευθυντές των σχολείων κ. Κουλαξίδου Ναυσικά, Μπλάκου Θεοδώρα, Μόκιας Ιωάννης, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, πλήθος κόσμου.

Πηγή: Ελευθερία

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest