Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Φαρσάλων γιορτάζουν την Ημέρα της Ευρώπης (Φώτο)

ΦΑΡΣΑΛΑ


«1,2,3…. Europeteens: Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Φαρσάλων γιορτάζουν την Ημέρα της Ευρώπης»

Μια ξεχωριστή εκδήλωση, ανοικτή για το κοινό της πόλης, ετοίμασαν και παρουσίασαν οι μαθητές από το 2ο Λύκειο Φαρσάλων, ένα από τα Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο των ευρύτερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ημέρας της Ευρώπης. Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europedirect Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Π.Θ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Φαρσάλων, την Τρίτη στις 22 Μαΐου το πρωί, στόχευε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής αλλά και γενικότερα της τοπικής κοινότητας για ζητήματα που άπτονται της ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των σύγχρονων ευρωπαϊκών προκλήσεων και προοπτικών. Οι μαθητές ενημέρωσαν το κοινό για την ιστορική πορεία της Ε.Ε. και προβληματίστηκαν για το μέλλον της Ευρώπης, παρουσίασαν τις δράσεις που υλοποίησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, EPAS, eTwinning, Teachers4Europe και SaferInternet, έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν για την ειρήνη, την αλληλεγγύη και τη δύναμη των νέων ανθρώπων να αλλάξουν τον κόσμο.

σχολειο

Τέλος, κάλεσαν τους συμμαθητές τους αλλά και τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων, οι οποίοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, να παίξουν Euroexpert, ένα παιχνίδι για την E.E. που οι ίδιοι είχαν ετοιμάσει. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των τίτλων των Μαθητών – Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρονιά 2016 – 2017, των βεβαιώσεων συμμετοχής στo πρόγραμμα Jean Monnet IncludU του Πανεπιστημίου Πειραιώς και των επαίνων για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό Saferinternet, από το Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Φαρσάλων, κ. Καρακοντάκη. Για άλλη μια φορά, οι ευρωπαίοι έφηβοι κατάφεραν να εντυπωσιάσουν το κοινό, αποδεικνύοντας πως ένα μικρό δημόσιο σχολείο της περιφέρειας μπορεί να κάνει τη διαφορά, πώς οι νέοι άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν πολλά, όταν τους δίνονται οι ευκαιρίες και τα κατάλληλα ερεθίσματα.

ΦΑΡΣΑΛΑ

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φαρσάλων, κ.Παναγιωτοπούλου, ο εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europedirect Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ.Χρυσόμαλλος, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου –Λυκείου Φαρσάλων, εκπαιδευτικοί, γονείς και πλήθος μαθητών από τα δύο σχολεία. Τον συντονισμό της εκδήλωσης και την καθοδήγηση των μαθητών είχαν οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΓΕΛ Φαρσάλων Ιώαννα Βόντσα, Ελένη Μαγαλιού, Βίκυ Σαμαρίνα και Ζησούλα Γκουτσιουκώστα. Για την εκδήλωση δραστηριοποιήθηκαν οι ακόλουθοι μαθητές: Αλεξανδρή Δήμητρα, Ανδρεοπούλου Βάσω, Βασιλείου Γεωργία, Δημακόπουλος Κων/νος, Ζιώζια Ελένη, Θλιβερού Έμη, Καρασάββα Μαρία, Κάσμι Ορινάντα, Κατσιαούνη Μαρία, Κοτοπούλη Χριστιάννα, Κυριαζόπουλος Βασίλειος, Μαργαριτοπούλου Βασιλική, Μάτης Σωτήρης, Μπουρότσικα Έλενα, Νικολοπούλου Νίκη, Ντέλλης Βασίλης, Παπαγεωργίου Βασίλης, Συργκάνη Αντιγόνη, Χαλκιοπούλου Νάσια, Χρόνη Χρυσάνθη.


ΓΕΛ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΦΑΡΣΑΛΑ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest