Ποδηλατική διαδρομή με εκκίνηση από την Κοιλάδα των Τεμπών

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ


Το ταξίδι στη ιστορία ξεκινάει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις 19 Μαίου.
Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συμβάλλουμε στην αναβίωση του μύθου του θεού Απόλλωνα με την κόρη του Πηνειού Δάφνη και στα ίδια χνάρια του Θεού Απόλλωνα ακολουθούμε τη διαδρομή των 230 χιλιόμετρων!
 Η  «Cycling Hellas» και ο Ποδηλατικός ΑθλητικόςΣύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Τεμπών το Δήμο Δελφών και με την υποστήριξη του Σωματείου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος   ¨Δρυάς¨ , της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Λάρισας, του ΕΚΑΒ Κεντρικής Ελλάδας, του Δήμου Λαρισαίων, του Δήμου Φαρσάλων,  του Δήμου Δομοκού, του Δήμου Λαμιέων και του Δήμου Γραβιάς, πραγματοποιούν τo Σάββατο  19  Μαίου την καινοτόμο ποδηλατική εκδήλωση με την επωνυμία «2nd Tour ofDaphne – CyclosportiveMythical  Event». Η ποδηλατική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συνδέει την ιστορία, τη μυθολογία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Στόχος είναι η ανάπτυξη  του  αθλητικού, ψυχαγωγικού, πολιτιστικού τουρισμού στη χώρα μας

Παράλληλοι στόχοι είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και η ανάπτυξη της ποδηλασίας αφενός και αφετέρου η τουριστική ανάπτυξη των περιοχών που εμπλέκονται και η ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών στοιχείων  και τοπικών προϊόντων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Cyclosportive – Μythical  Εvent  /230


Ημερομηνία:  Σάββατο 19  Μαίου 2017

Αφετηρία: Κοιλάδα Τεμπών, Πηγή Δάφνης .

Ώρα εκκίνησης: 7.30 πμ.

Τερματισμός: Μαντείο των Δελφών. Κατάθεση δάφνινων κλάδων.

Διαδρομή: 230 χιλιόμετρα. Αγία Παρασκευή  Τεμπών, Ευαγγελισμός, Μακρυχώρι, Λάρισα, Φάρσαλα,  Δομοκός, Λαμία, Γραβιά, Άμφισσα, μαντείο Δελφών.

Διάρκεια διαδρομής: περίπου 9-14 ώρες.

Επίπεδο δυσκολίας: Μέτριο . Μέση προς καλή φυσική κατάσταση  είναι απαραίτητη

Ηλικίες: Οι συμμετέχοντες να είναι ενήλικες.

Με τη συμμετοχή σας  συμβάλλετε στην αναβίωση της ιστορίας….!!!
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest