«Κωνσταντίνεια 2018» στο Συκούριο του δήμου Τεμπών

ΣΥΚΟΥΡΙΟ


Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στις εορταστικές εκδηλώσεις ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2018 της Δημοτικής κοινότητας Συκουρίου .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/05/2018


​Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, το Λαογραφικό Μουσείο Συκουρίου του Δήμου Τεμπών «Ιωάννης Πράπας» ανοίγει από τις 09:00 έως τις 22:00, για να παρουσιάσει στο κοινό τα πολύτιμα παραδοσιακά εκθέματα που διαθέτει.


​Επίσης από τις 09:30 έως και τις 11:30, οι Υπεύθυνοι του Μουσείου θα υποδεχτούν τα παιδιά της Α’ και Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου με τους δασκάλους τους και θα πραγματοποιηθεί δραστηριότητα με Θέμα: «Βλέπε – Άκου – Ζωγράφισε και Γεύσου παραδοσιακούς λουκουμάδες»

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/05/2018

18:00​Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Κισσάβου και Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών με απονομή κυπέλλου και μεταλλίων.

19:00​Ομιλία με θέμα «Υπερπροστασία της Ελληνίδας μητέρας» με ομιλήτρια την ψυχολόγο κα. Ισιδώρα Πράπα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκουρίου από το Σύλλογο Γυναικών Συκουρίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/05/2018

09:00​Σκοπευτικοί αγώνες από τον Κυνηγετικό Σύλλογο περ. Συκουρίου στο Σκοπευτήριο του Συλλόγου.

19:00​Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία,χοροστατούντος του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης-Τυρνάβου, Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Νικηφόρου Κοντογιάννη.

21:30​Μουσική συναυλία στην Πλατεία Θέμιδος από τη φημισμένη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με παλιές αγαπημένες μελωδίες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/05/2018

07:00​Όρθος- Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης-Τυρνάβου, Πανοσιολογιοτάτου Σέργιου Παραλίκα – Λιτάνευση εικόνας των Πολιούχων με τη συνοδεία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού και αγήματος του 1ουΣυστήματος Προσκόπων Συκουρίου.

10:00​Προσέλευση επισήμων στο κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/05/2018

​Μουσικό Αφιέρωμα στις δεκαετίες 1960-1970 από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών και την Παιδική χορωδία, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (Μπάρος).

Συνοπτικό ιστορικό της Μουσικής του Πολεμικού Ναυτικού.

Το πρώτο μουσικό τμήμα του Πολεμικού Ναυτικούσυγκροτήθηκε το 1879. Από την σύστασή της, η Μουσική του Π.Ν. επιβαίνουσα πολεμικού πλοίου, με ιδιαίτερα σημαντική την υπηρεσία της επί του ένδοξου θωρηκτού ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ, ακολούθησε τον Στόλο σε όλους τους αγώνες του για την απελευθέρωση των υπόδουλων νησιών του Αιγαίου και την προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Μουσικής κατέχει και η συμμετοχή της στις τελετές των ολυμπιακών αγώνων, που διεξήχθηκαν στην Αθήνα το 1896 και το 2004. Σήμερα, η Μουσική του Π.Ν. με έδρα της το Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού, με την συνεχή και εντατική εκπαίδευση των στελεχών της υπό την ηγεσία άξιων Αρχιμουσικών, έχει εξελιχθεί σε μια συμφωνική μπάντα με προγράμματα συναυλιών που απαιτούν πλήρως καταρτισμένους κι εκπαιδευμένους μουσικούς. Η Μουσική του Π.Ν. συμμετέχοντας σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους συνδετικούς κρίκους μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και των Πολιτών, ενώ με την παρουσία της σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

​ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ – ΔΟΠΑΠΕΠ ΤΕΜΠΩΝ

​ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest